Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Átadták a mentőállomást

Átadták a mentőállomást

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták a gyöngyösi mentőállomás felújított garázsát, melyet a „Sürgősségi Ellátás Fejlesztése- Mentés” projekt keretében, mintegy 32 millió Ft-ból korszerűsítettek. A mentőállomás dinamizálása során a vonulási idő rövidülhet és a kialakított skill laborban fogják végezni a mentősök képzését.

Az Országos Mentőszolgálat Magyarország 18 megyéjében 22 új mentőállomást létesített és további 60 állomást újított fel, és mintegy 200 mentőautót vásárolt több mint 11 milliárd Ft pályázati forrásból- hangzott el a gyöngyösi átadóján.

Így a vonulási idő is rövidülhet és jelentős mértékben javulnak a mentés szakmai feltételei. Az 5 állásos garázsban a 70-es évek óta nem volt ilyen nagyszabású felújítás, mely során korszerű fertőtlenítő berendezések beépítése is megtörtént. A korszerűsítés része volt egy skill labor kialakítása is, ahol a korszerű mentéstechnikai eljárásokat gyakorolhatják a mentősök.

Az elmúlt hónapokban nagyon sok egészségügyi fejlesztés történt Gyöngyösön, amik egymásra is épülhetnek, ez is része ennek- mondta Hiesz György polgármester az átadó ünnepségen.

A felújításokkal a mentők életkörülményei is javultak, aminek köszönhetően pihentebben nyugodtabban vonulhat a személyzet egy-egy riasztásra.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-22 )

Tovább az archívumra