Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megsütötték

Megsütötték

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén már harmadszor rendezték meg a Fő téren az adventi tepertősütő versenyt. A Gyöngyös – Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület idén disznóvágással egybekötött programként hirdette meg a vetélkedést, melyre baráti társaságokat, vállalati csapatokat, s mindenkit vártak, aki egy hangulatos délutánt kíván eltölteni advent utolsó szombatján.

Két éve öt csapat vett részt a vetélkedésben, tavaly már 9 üstben sütötték a tepertőt. Idén ugyan csak 7 csapat nevezett, de akik kint voltak, állítják, a hangulat most volt a legjobb. A manópulcsis, egyenkötényes Olsen Banda utolsóként érkezett, de elsőként fejezte be a tepertősütést.

– A minőséget azt nem garantáljuk, de azt gondolom, hogy nálunk nem ez a fontos, hanem nálunk már 2 órakor tetőfokára hágott a hangulat és azóta ez tartja magát – mondta Dinya Anikó.

A szüreti gulyásfőző versenyekhez hasonlóan itt is csapatok, baráti társaságok jelentkezését várták, s mivel az időjárás is kegyes volt a sütögetéshez, érdeklődőkben, kóstolgatókban sem volt hiány. Kóstolgatott a zsűri is a Tourinform irodában. Közben pedig értékelt. Benkő Béla, a verseny szervezője azt mondja, a közösségépítést szeretnék első sorban az ajándékokkal is elősegíteni.

Közben befutott az utolsó tál tepertő is. A Dobó úti bölcsőde Mosolygós Töpörtyűi remek tálalásban érkeztek. Ennek kapcsán merült fel az az ötlet, hogy jövőre a tálalás módját, a csapatszellemet is valamilyen külön ajándékkal honorálják. Ha idén is osztottak volna ilyen díjat, biztos, hogy a Mosolygós Töpörtyűk csapata végzett volna az élen.

Előre mutató programpont volt idén a disznóvágási bemutató egy hatvani húsbolt jóvoltából, ezt a jövőben szeretnék tovább fejleszteni. A Bene Íjászai viszont tavalyi eredményüket fejlesztették tovább, akkor második helyük után idén felértek a csúcsra.

És hogy mi kell még a sikerhez? Azt mondják, egy kis szerencse, meg sok forralt bor. Utóbbi csak hogy legyen mivel ünnepelniük.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-22 )

Tovább az archívumra