Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Karácsonyi véradás

Karácsonyi véradás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Karácsonyi 2 napos váradást rendeztek a Mátra Művelődési Központban, ahová már az első napon csaknem 130 véradó érkezett. A szervezők kézműves ajándékokkal és szaloncukorral köszönték meg a véradók önzetlen segítségét. A Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezetének tagjai a megfelelő vérellátás érdekében már most készülnek a jövő évre, és már a véradó napok pontos dátumát is tudják.

„Segítségre nyújtsd a kezed, és boldogabb lesz az Ünneped!” – ezzel a jelmondattal rendeztek két napos véradást a Mátra Művelődési Központban, ahová több mint 200-an látogattak el.

Sokan nem tudják, de naponta több száz véradó szükséges ahhoz, hogy biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához. Ezért is különösen fontos, hogy az ünnepek előtt is elmenjünk vért adni.

– A karácsonyi véradás az mindig kiemelt fontosságú, mert egy darabig most másról fog szólni a mindennap, és kevesebb véradásszervezés van, és ebben az elkövetkezendő két hétben is fontos az, hogy elegendő vér legyen az országban, ezért különös hangsúlyt fektettünk arra, hogy most sokan eljöjjenek, nem csak mi, hanem az egész országban több más helyen is a karácsonyi véradásnál – fogalmazott Liszkainé Aradi Mária, a Vöröskereszt területi vezetője.

Farkas Istvánné Kecskés Edina férjével és kislányával érkezett a véradó napra, azt mondja, évek óta segít másokon, és erre buzdítja a környezetében élőket is.

– Nőként nekünk kevesebbet lehet évente, de mindig eljövök, már sokadik éve, és ilyenkor ünnepek előtt igazából nem teszek kivételt, hogy ünnep, vagy nem ünnep, ez a véradás szerintem nagyon fontos. Van sok ember, akinek a szükség úgy hozza, akkor kell és nekem nullás vérem van, úgyhogy különösen jó – mondta.

A szervezők már most készülnek a jövő évre, és már a véradó napok pontos dátumát is tudják. Idén sikerült teljesíteniük a 4700 donort, és bíznak abban, hogy jövőre is elérik ezt a célt. Január 5-én lesz az első véradás– tudtuk meg Liszkainé Aradi Máriától.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-22 )

Tovább az archívumra