Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mozgássérültek karácsonya

Mozgássérültek karácsonya

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Karácsonyi ebéddel és műsorral kedveskedett tagjainak advent utolsó hétvégéjén a Heves Megyei Mozgássérültek Egyesülete. A rendezvény immár 25 éves múltra tekint vissza.

Ebéd, versek és dalok. Idén is karácsonyi programmal várta tagjait a Gyöngyösi Mozgássérült Egyesület. A szervezők azokra is gondoltak, akik nem tudtak személyesen részt venni a programon. Nekik házhoz szállították az ebédet. Támogatás hiányában a csoport idén nem tudott sok rendezvényt biztosítani a tagoknak, ám a karácsonyváró alkalom nem maradhatott el.

– Mivel idén nem nyertünk pályázatot, így ez az egy alkalom, amikor adományokból meg tudjuk szervezni ezt a műsort – mondta Hovanecz Józsefné, a Mozgássérültek Heves Megyei Egyesülete gyöngyösi csoportjának vezetője.

A karácsonyi összejövetelre a tagok közül többen verssel készültek.

A műsort idén a gyöngyöstarjáni népdalkör adta. Õket egy kerekes székes tánccsoport, a Roll Dance Budapest követte.

– Mi szeretnénk ilyen módon megmutatni, hogy az integráció ilyen egyszerű dolog. Egy kéznyújtás, én adom a kezemet, ő adja a kezét és már megyünk, táncolunk – mondta Zákány Katalin, a Roll Dance Budapest tánccsoport vezetője.

A csoportba kerekes székes és ép emberek is járnak. A tagoknak sokat segít, hogy olyan csapathoz tartozhatnak, ahol hozzájuk hasonló emberek vannak.

A csoport standard és latin koreográfiák mellett modern táncokkal is színesíti a programot. A táncosok keringővel kívántak kellemes ünnepeket a mozgássérült egyesület tagjainak.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-22 )

Tovább az archívumra