Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tele a hajléktalanszálló

Tele a hajléktalanszálló

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön közel 70 hajléktalanról tudnak a szociális dolgozók. A télen, különösen a nagy hidegekben a legtöbben a hajléktalanszállón kérnek menedéket. A krízis időszakban a szállóban meleg étellel, vitaminokkal és fűtött helységekkel segítik őket.

A nappali melegedőben pihennek néhányan a gyöngyösi hajléktalanszállón. Pedig sokan vannak most is, mintegy 50 – 60 otthontalannak nyújt segítséget ebben az időszakban az intézmény. Erzsike már több éve él itt a szállón, megszokta az itt létet, kedvesek a gondozók – mondja, de mostanában sokan jönnek-mennek idegenek, télen különösen nehéz az élet az utcán.

Közel 70 hajléktalanról tudnak a szociális munkások Gyöngyösön, a legtöbben itt éjszakáznak, de vannak olyanok is, akiket az utcáról küldenek be ide.

Az elmúlt pár napban szinte mindig jöttek új hajléktalanok, voltak, akik csak átutaztak a városon – mondja Ecseginé Bolla Marianna. A krízis időszakban a szálló házirendje is változik, a lakóknak nem kell elhagyniuk a szállót.

Az élelmiszerbank jóvoltából a hajléktalanok mindennap kenyeret, pékárut kapnak. Hétvégenként pedig vegyes élelmiszert is, tejterméket, húskészítményeket. A Vöröskereszt is naponta adományoz tartós élelmiszert a szálló lakóinak, leginkább konzerveket. Vasárnaponként pedig meleg ételt osztanak a hajléktalanoknak. Illetve ilyenkor vitaminokat is kapnak a lakók.


Tovább az archívumra