Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Semmit róluk nélkülük

Semmit róluk nélkülük

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jótékonysági koncerttel segíti Sárik Péter az Autista Segítő Központot. A jazz zongoraművész és zeneszerző a január 24-i budapesti koncertje előtt személyesen látogatott el az ASK-ba, hogy többet tudjon meg az autizmusról, és hogy együtt zenéljen az intézmény lakóival.

A semmit róluk nélkülük jelmondat jegyében zenélt együtt Sárik Péter az ASK lakóival. A jazz zongoraművész és zeneszerző a Zeneakadémián ad jótékonysági koncertet, hogy segítse az intézményt, és hogy felhívja a figyelmet az autizmussal élőkre.

– Amellett, hogy nyilván segítjük az otthont és segítjük az autizmussal élőket nagyon fontosnak tartom, hogy az emberek, az átlagemberek többet megtudjanak róluk, hiszen ha az ember valamit megismer, egy állapotot megismer onnantól kezdve nem lesz tőle idegen. Ez az első út az elfogadáshoz és ahhoz az állapothoz, hogy ez is egy normális dolog, úgy, mint bármi más a világon – mondta.

Sárik Péter elmondása szerint korábban nem tudott többet az autizmusról, mint a legtöbb ember, Gyöngyösre ő is azért jött el, hogy megismerkedjen az intézményben élő gyerekekkel.

– Nyilván teljesen más, amikor egy olyan otthonba jövök, ahol sok ilyen gyermek van. És hát nagyon más lesz, mert együtt fogunk zenélni és szerintem ez a legjobb eszköz arra, hogy közel tudjunk egymáshoz kerülni – fogalmazott.

A ferencesek szerint a koncert nem csak segítségnyújtás lesz az ASK-nak, hanem köszönetnyilvánítás is a támogatóknak.

– A köszönet az mindig az örömben jelenik meg és csúcsosodik ki igazán. Ahogyan karácsonykor az üdvözítő születésekor az emberek örülnek annak, hogy megváltó született, a mikor a szívünkben a zene hatására öröm születik, akkor ugyanúgy tudunk örülni. Azt gondolom, hogy sokkal könnyebb örvendezve megköszönni valamit, mint szomorú arccal – mondta Szabó József, az ASK lelki igazgatója.

A koncertet a zeneakadémián január 24-én rendezik, ahol nem csak Sárik Péter, hanem barátai, többek között Harcsa Veronika és Berki Tamás is fellépnek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság