Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hóhelyzet

Hóhelyzet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az autósoknak és a gyalogosoknak is meggyűlt a bajuk az év első napjaiban a havas utakkal és járdákkal. Tegnap egész nap havazott. A Magyar Közút szakemberei pedig azon dolgoztak, hogy elkerüljék a fennakadásokat.

Ez a kamionos csak kemény munka árán tudott feljutni az M3-as autópálya egyik lehajtója utáni emelkedőn. Sok autósnak és gyalogosnak is bosszúságot okozott az elmúlt napokban a havazás. Bár a Magyar Közút szakemberei Gyöngyös környékén 8 munkagéppel takarították az utakat tegnap, a késő délutánig nagy pelyhekben hulló hó azonban nem könnyítette meg a dolgukat.

– Tegnap délután lehullott nagy mennyiségű intenzív havazással érintett területeken Gyöngyös és környékén a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kezelt országos közúthálózaton a gyöngyösi mérnökség valamennyi gépe dolgozott folyamatosan. Nagyobb fennakadást nem okozott az intenzív havazás, de voltak olyan területek, ahol a hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadék hatására lelassult a forgalom – fogalmazott Rapcsák Róbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője.

A megváltozott útviszonyok balesetet is okoztak. Szerdán délután az M3-as autópályán két autó ütközött össze Gyöngyös közelében. Személyi sérülés nem történt. Estére az ország több megyéjére, köztük Heves megyére is riasztást adtak ki az ónos eső miatt.

– Gyöngyös és környékét nem érintette. A dél hevesi területeken volt minimális mennyiségű ónos eső a tegnapi nap folyamán – tette hozzá Rapcsák Róbert.

Az időjárás előrejelzések szerint a következő napokra jelentős enyhülés várható. Így hétvégén már eső váltja fel a havazást.


Tovább az archívumra