Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Népszerű a Mátra

Népszerű a Mátra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Eredményes éven van túl térségünk, a tavalyi vendégszámot és az itt eltöltött vendégéjszakák számát tekintve is jobban teljesített a Mátra és környéke, mint az országos átlag. Bár leginkább a nyári hónapokban érkeztek a legtöbben, érdemes télen is kihasználni a Mátra adottságait. A hideg időben nem csak síelni és szánkózni lehet, de több sporttevékenységet is mind a négy évszakban lehet űzni.

Jól teljesített vendégforgalom tekintetében tavaly a Mátra és térsége. A vendégéjszakák számát tekintve 2013-hoz képest 121, míg 2014-hez képest 107%-os növekedésről számolt be a Gyöngyös-Mátra TDM. Ezzel az országos átlagot is felülmúlta a Mátra. Érzékelhetően a nyári hónapokban érkeznek a legtöbben, de a síszezon kezdetével is bőven vannak, akik több napra jönnek a hegyekbe. A Mátra télen is jó lehetőséget nyújt szórakozásra, sportolásra és kikapcsolódásra is.

– Az Oxygen Park a téli-nyári bobpályával rendelkezésre áll, illetve lehet nálunk segway-ezni a Hightech Sportok Bázisánál Mátrafüreden, vagy ranger-ezni, vagy egyéb kisebb családi programokat tudunk szervezni – sorolta Ocela Tibor, a TDM alelnöke.

Ezeken kívül a teljesítménytúrák többségét a téli hónapokban szervezik meg, de akár egy kiadós séta is felfrissítheti a Mátrába érkezőket.

A segway túrákat is sokan választják akár hóban is, van, aki messzebbről érkezett, hogy kipróbálhassa ezt a sportot.

Aki pedig inkább a síelést választja, két pályán is síelhet a Mátrában.

– Január elsejétől elkezdődött hivatalosan is a síszezon, a Mátrai síszezon, és mind a két nagy pálya várja a kedves vendégeket, igaz, még azért kisebb szortimenttel, de jövő héttől komolyabb lehűlés várható és csapadék, és a pályák minél hamarabb szeretnék megnyitni az összes létező lehetőséget – mondta Ocela Tibor.

A téli Mátrában hótalptúrán, szánkótúrán, sőt kutyaszántúrán is részt vehetnek az ide érkezők, és rengeteg izgalmas program közül választhatnak, idén a Mátrában rendezik meg a téli diákolimpiát, Mátraszentistvánban pedig a Hófesztivált.


Tovább az archívumra