Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Begyűjtik a fenyőket

Begyűjtik a fenyőket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jövő héten a hulladékszállítási napokon már elkezdi begyűjteni a kihelyezett fenyőfákat a Gyöngyösi Hulladékkezelő. Azokat a fákat, amelyek napokkal ezelőtt még karácsonyfaként funkcionáltak, a kommunális hulladékkal együtt gyűjtik be, majd ártalmatlanítják azokat. A társaság ügyvezető igazgatója azt kéri a lakosoktól, hogy a hulladékgyűjtő edények mellé helyezzék ki a fenyőfákat.

Már most, alig vízkereszt után több helyen láthatunk kihelyezett fenyőfákat az ingatlanok előtt. A Gyöngyösi Hulladékkezelő ezeket a jövő héttől, hulladékszállítási napokon kezdi el begyűjteni. A lakosoktól azt kérik, a hulladékgyűjtő edények mellé helyezzék ki a fákat.

– Mi azt szoktuk kérni, hogy lehetőleg hulladékszállítási napon helyezzék ki és a gyűjtőhelyek, gyűjtőedények mellé, sajnos hogy ha jön egy szelesebb idő, a már leszáradt fákat könnyen elsodorhatja a szél, lehetőleg úgy helyezzék el, hogy az útra vagy a parkokba, közterületre történő kisodródást, ezt előzzük meg – kére Sári Péter, a hulladékszállító cég vezetője.

Hozzátette: gyakori, hogy a kihelyezett fákon még a szaloncukorpapírok is rajta vannak, sőt volt, hogy feldíszített karácsonyfát kellett elszállítaniuk. Ebben az időszakban több ezer karácsonyfát gyűjtenek be – idén a kommunális hulladékkal együtt -, majd ártalmatlanítják azokat. De a hulladékkezelő minden évben kevesebb fát tud összegyűjteni, mint amennyit kihelyeznek a lakók.

– Nagyon sok esetben már előttünk elviszik ezeket a fákat olyan személyek, akik fűtésre esetleg a vastagabb ágak megfelelnek, nagyjából egyébként 3-4 ezer fát szoktunk begyűjteni évente – részletezte.

A tűlevelűeket a hulladékkezelő folyamatosan gyűjteni fogja egész hónapban.


Tovább az archívumra