Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Köz-Akarat

Köz-Akarat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Vízkereszt, vagy mit akarunk címmel tartotta meg évnyitó rendezvényét a Heves Megyei Népművelők Egyesülete Gyöngyösön. A vízkereszt napi találkozó célja az volt, hogy a megújulásban lévő egyesület tagjai közösen fogalmazzák meg a 2016-os szakmai programjukat, s hogy az érdekképviselet erősítése érdekében is lépéseket tegyenek.

Gyöngyös éveken keresztül állandó házigazdája volt a Heves Megyei Népművelők Egyesülete rendezvényeinek. A 2000-ben megalakult egyesületnek a művelődési központ korábbi igazgatója, Szilágyi Erzsébet és B. Pintér Mária is volt az elnöke. Most egy hosszú szünet utáni megújulási folyamat elején vannak. Ezért is volt szükség egy olyan rendezvényre ahol megismerkedhetnek az új és a lehetséges új tagokkal. Gál Sándor alapító szerint nagy igény van egy ilyen szervezetre, mert ezen keresztül tudják erősíteni egymást a tapasztalatok és a technikák átadásával. Ahogy ő fogalmazott: Ötletben az egylet.

Így közösen döntöttek arról, hogy júniusban Egerszalókon tartanak szakmai napot, hogy az egyesület arculatának javítását a gyöngyösi népművelőkre bízzák, s hogy az 1%-os kampányt egyelőre nem indítják be. Az érdekképviselet érvényesítésével kapcsolatban kijelentették: A Kulturális Központok Országos Szövetsége, a szakszervezet és a Magyar Népművelők Egyesülete mellett – utóbbi tagszervezeteként – a Heves megyei népművelők is csatasorba állnak.

A tárgyalásokat már megkezdték az Emberi Erőforrások Minisztériuma illetékeseivel. Az itteni állásfoglalások adalékok lesznek ahhoz a folyamathoz, ami már elkezdődött a minisztériummal – jelentették ki a népművelők.


Tovább az archívumra