Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ökopoly

Ökopoly

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gazdaságos hulladékkezelés, az újrahasznosítás és a szelektív hulladékgyűjtés előnyeiről tartottak workshopot Gyöngyösön, a hulladékgazdálkodási szakemberek. A szakmai napon újrahasznosított anyagokból készült tárgyak kiállítását is megtekinthették a résztvevők. A rendezvényt pályázati forrásból valósították meg.

Raklapágy, műanyagflakon-fotel, újság- és sörösrekesz-asztal, nadrágtáska. Csupán néhány használati tárgy nem a megszokott alapanyagokból. Az újrahasznosítást népszerűsítik az Ökopoly kiállítással, bemutatva a jó gyakorlatokat a szelektív gyűjtés és újrahasznosítás területén.

A kiállítás is a hulladékgazdálkodási workshop része, akárcsak az az előadás, melyben a hulladéklerakók rekultivációjáról, a hulladékgazdálkodás fejlődéséről, a szelektív hulladékgyűjtésről hallhattak a résztvevők.

Költséghatékony megoldás, a háznál történő szelektív gyűjtés. Fontos a hatékony szemléletformálás, hogy környezettudatos emberek legyünk- tette hozzá a szakértő. Ezért pályázott a Világos Kert Alapítvány a szelektív gyűjtés és az újfajta gondolkodás népszerűsítésére. Nem ez az első ötlet, hiszen az alapítvány már az óvodákkal közösen csinálja a kerti hulladékok komposztálását.

Stiller Tamás mesterszakács mivoltához hűen, grillebédre várta a workshop résztvevőit. A kiállítást itt Gyöngyösön január 22-ig tekinthetik meg, majd Egerben és Hatvanban is várják az érdeklődőket.


Tovább az archívumra