Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Konzultálnának

Konzultálnának

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Valódi nemzeti konzultációt hirdet a Jobbik. A párt három témában, a korrupció, az oktatás és az egészségügy helyzete kapcsán kéri az emberek véleményét. Vona Gábor a Jobbik elnöke gyöngyösi sajtótájékoztatóján azt is elmondta: a korábbi egyeztetések ellenére a migránshelyzettel és a terrorveszéllyel kapcsolatban a kormány nem tárgyal az ellenzékkel, ezért felkéri Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a frakciókat avassa be, és közösen egyeztessenek a megoldás megtalálása érdekében.

A gyöngyösi Jobbik frakció ülésére, valamint a választókerületi választmány ülésére érkezett Vona Gábor Gyöngyösre, amelyeken a párt eddigi munkáit és célkitűzéseit tárgyalják meg a képviselők. A párt elnöke egy sajtótájékoztatót is tartott, ahol elmondta: nagy célokkal kezdik meg a tavaszi politikai szezont, egyebek mellett egy valódi nemzeti konzultációt hirdetnek három olyan témában, amellyel kapcsolatban megoszlanak a vélemények.

– Az egészségügy, az oktatás és a korrupció. Ez az a három terület, ahol már nagyon nagyok a problémák. Úgy fogalmaznék, hogy nem csak ég a ház, hanem szinte már leégett, tehát valamit tenni kell, és a nemzeti konzultációval az a célunk, hogy ne csupán a Jobbik mondja el a véleményét, bevonva a civil szférát, a szakmát, az érdekképviseleteket, megpróbálunk egy széles társadalmi nyomást helyezni a kormányra, hogy érdemi lépések történjenek – részletezte.

Vona Gábor hozzátette: azért nem írnak ki népszavazást ezekben a témákban, mert a kormány ezt lehetetlenné tette, de bízik abban, hogy a konzultációval is sikerül eredményeket elérni.

A párt elnöke azt is elmondta, hogy a migránshelyzettel és a terrorveszéllyel kapcsolatban a kormány nem egyeztet az ellenzékkel, és felelőtlenségnek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök azon nyilatkozatát, melyben nem tette egyértelművé, hogy mekkora veszély fenyegeti Magyarországot.

– Arra kérem a miniszterelnök urat, mivel a helyzet indokolt, hívja össze a frakcióvezetőket, a parlamenti pártok frakcióvezetőit, és egyeztessünk arról, hogy mi is valójában Magyarország helyzete, és milyen alaptörvény módosításra volna ahhoz szükség, amely Magyarország biztonságát erősítené – fogalmazott.

Vona Gábor szerint a magyar társadalmat az nyugtatná meg, ha azt látná, hogy a parlamenti pártok és a kormány felelősen tárgyal erről a kérdésről, megtalálja a közös megoldást, és végrehajtja azt. A párt elnöke azt mondta: a vélt, vagy valós veszélyben politikai csatározásnak nincs helye.


Tovább az archívumra