Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Konzultálnának

Konzultálnának

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Valódi nemzeti konzultációt hirdet a Jobbik. A párt három témában, a korrupció, az oktatás és az egészségügy helyzete kapcsán kéri az emberek véleményét. Vona Gábor a Jobbik elnöke gyöngyösi sajtótájékoztatóján azt is elmondta: a korábbi egyeztetések ellenére a migránshelyzettel és a terrorveszéllyel kapcsolatban a kormány nem tárgyal az ellenzékkel, ezért felkéri Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a frakciókat avassa be, és közösen egyeztessenek a megoldás megtalálása érdekében.

A gyöngyösi Jobbik frakció ülésére, valamint a választókerületi választmány ülésére érkezett Vona Gábor Gyöngyösre, amelyeken a párt eddigi munkáit és célkitűzéseit tárgyalják meg a képviselők. A párt elnöke egy sajtótájékoztatót is tartott, ahol elmondta: nagy célokkal kezdik meg a tavaszi politikai szezont, egyebek mellett egy valódi nemzeti konzultációt hirdetnek három olyan témában, amellyel kapcsolatban megoszlanak a vélemények.

– Az egészségügy, az oktatás és a korrupció. Ez az a három terület, ahol már nagyon nagyok a problémák. Úgy fogalmaznék, hogy nem csak ég a ház, hanem szinte már leégett, tehát valamit tenni kell, és a nemzeti konzultációval az a célunk, hogy ne csupán a Jobbik mondja el a véleményét, bevonva a civil szférát, a szakmát, az érdekképviseleteket, megpróbálunk egy széles társadalmi nyomást helyezni a kormányra, hogy érdemi lépések történjenek – részletezte.

Vona Gábor hozzátette: azért nem írnak ki népszavazást ezekben a témákban, mert a kormány ezt lehetetlenné tette, de bízik abban, hogy a konzultációval is sikerül eredményeket elérni.

A párt elnöke azt is elmondta, hogy a migránshelyzettel és a terrorveszéllyel kapcsolatban a kormány nem egyeztet az ellenzékkel, és felelőtlenségnek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök azon nyilatkozatát, melyben nem tette egyértelművé, hogy mekkora veszély fenyegeti Magyarországot.

– Arra kérem a miniszterelnök urat, mivel a helyzet indokolt, hívja össze a frakcióvezetőket, a parlamenti pártok frakcióvezetőit, és egyeztessünk arról, hogy mi is valójában Magyarország helyzete, és milyen alaptörvény módosításra volna ahhoz szükség, amely Magyarország biztonságát erősítené – fogalmazott.

Vona Gábor szerint a magyar társadalmat az nyugtatná meg, ha azt látná, hogy a parlamenti pártok és a kormány felelősen tárgyal erről a kérdésről, megtalálja a közös megoldást, és végrehajtja azt. A párt elnöke azt mondta: a vélt, vagy valós veszélyben politikai csatározásnak nincs helye.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Hókirálynő 2. rész
09:13
Zeneiskolások előadása - Aladi Ronett - Rameau: Gavotte
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:01
Reklám
10:03
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Moziklip - mozi magazin
10:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:03
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság