Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Orvosbál

Orvosbál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Orvosbált is szerveztek farsang utolsó hétvégéjén a Kékes étteremben. A rendezvényen egy prosztata daganatot szűrő készüléket ajánlott fel az orvosi kamara számára a bál fővédnöke Báry Péter, a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének társelnöke. A műszert Gyöngyös és a térség háziorvosai használhatják a jövőben.

A városbállal egy időben rendezték az egészségügyi dolgozók bálját, az orvosbált is. Az esemény fővédnöke Báry Péter, a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének társelnöke volt, aki kiemelte, hogy jelenleg a város egyik legeredményesebben működő intézménye a Bugát Pál Kórház.

– Nagyon meglepett a felkérés, hiszen én nem az orvoslás területén dolgozok, de nagy-nagy örömmel elfogadtam ezt a meghívást. Igyekeztem kiemelni, hogy a városban per pillanat sajnos egy sikertörténet van, ez a kórház – fogalmazott a fővédnök.

Weisz Péter főigazgató azt hangsúlyozta, hogy az egészségügy nehéz helyzete ellenére 2015 sikeres év volt a gyöngyösi kórház számára, fejlődés tapasztalható a háziorvosok és a kórház együttműködésében és műhiba per sem akadályozta az eredményes működést.

– Divat ma szidni az egészségügyet, de akik benne dolgoznak azok elhivatottan és meggyőződéssel végzik a munkájukat. Erre nagyon büszke vagyok. Gyöngyösön nem volt az elmúlt három évben műhibaper, nem voltak pereink, voltak viszont sikerélményeink. A születések száma növekedett, nagyon-nagyon sok pozitívum van az egészségügyben – vélekedett.

Pozitívumként számolhatunk be arról is, hogy idén is történt jótékonysági felajánlás, ugyanis Báry Péter egy hiánypótló műszert ajánlott fel az orvosi kamara számára.

– A prosztatadaganat szűrésére alkalmas ez a készülék. Báry Péter úr fővédnökként fölajánlotta ezt a készüléket és Gyöngyös városában a háziorvosok és a környékén levő háziorvosok illetve a kórház tudja használni a készüléket. Ez egy speciális készülék, egy ujjbegynyi szúrásból mondja meg ezt az értéket, tíz tizenöt perc alatt van kész a mérés – sorolta dr. Tóth Eszter Enikő, a Magyar Orvosi Kamara gyöngyösi választókerületének elnöke.

A műszerrel napi húsz-huszonöt szűrést végezhetnek el a gyöngyösi és Gyöngyös környéki háziorvosok.


Tovább az archívumra