Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közmeghallgatás

Közmeghallgatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A működési kiadásokat, a takarékosság, és a hatékonyság szem előtt tartása mellett tervezte meg az idei évre az önkormányzat. Az idei év tervezését befolyásolta, hogy a tavalyi évről számos olyan feladat maradt, amelyeket különböző okok miatt nem tudtak megvalósítani – mondta Kévés Tamás alpolgármester a közmeghallgatás során. A város lakói főként az utak, járdák állapotával kapcsolatban jelezték észrevételeiket.

Infrastrukturálisan elmaradt városrészek fejlesztése, utak, járdák felújítása, európai uniós források bevonásával jelentős beruházások végrehajtása az Északi-városrészben, valamint a volt Honvédségi laktanya területén – a 2016-os év terveit sorolta Kévés Tamás alpolgármester a közmeghallgatás során.

– Az önkormányzat feladatai az előző évhez viszonyítva jelentősen nem változtak, a költségvetés mérlegfőösszege az előző évhez hasonló nagyságrendet képvisel, mintegy 7,8 milliárd forintot, ezen belül a folyó évi kiadásaink összege 6 milliárd forint, amelyből az önkormányzat közel 5 milliárd forintot fordít működési kiadásokra, és mintegy 1 milliárd forintot fejlesztésre, beruházásokra – részletezte.

Idén is kiemelt figyelmet fordítanak a közfoglalkoztatásra, valamint a közterületekre, de körforgalmak, és rendszámfelismerő kamerák is tervben vannak. Az is kiderült továbbá, hogy mivel az adófizető vállalkozások jól teljesítettek, magasabb adóbevételt terveznek.

A jelenlévők az utak, járdák állapotával kapcsolatban szólaltak fel leginkább, mint például Alberti Éva, aki a Nyolcvanas lakótelepen él.

– Arra szeretném megkérni önöket, hogy az ott lévő járdák rendbetételét minél előbb eszközöljék, idős emberek laknak ott, rettentő állapotban vannak az utak – mondta.

De volt, aki a főtér kinézetével, vagy a kórház előtti parkolási lehetőséggel nem volt elégedett.

Bárdos Benjámin pedig a gyöngyösi turizmus fejlesztéséről érdeklődött.

– Mindenki tudja, hogy a turizmus ma és a jövőben is a legnagyobb fejlődés előtt álló ágazat. Valahogy ebből ki van maradva, hogy Gyöngyös hogy fog ebben részt venni. A múlt időben sem nagyon inspirált ez senkit, ígérgetések voltak. Sőt csak az volt – vélekedett.

Egy felszólaló sérelmezte, hogy sokan nem tartják be az állattartással kapcsolatos szabályokat, és a mátrafüredi kerékpárút állapotát is szóba hozták.

Kévés Tamás azt mondta: a képviselő-testület figyelembe fogja venni a fent említett problémákat, a költségvetés elfogadásakor.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Észak-Macedónia
18:11
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Portugália
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Őslovak leszármazottja a Hucul - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság