Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közmeghallgatás

Közmeghallgatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A működési kiadásokat, a takarékosság, és a hatékonyság szem előtt tartása mellett tervezte meg az idei évre az önkormányzat. Az idei év tervezését befolyásolta, hogy a tavalyi évről számos olyan feladat maradt, amelyeket különböző okok miatt nem tudtak megvalósítani – mondta Kévés Tamás alpolgármester a közmeghallgatás során. A város lakói főként az utak, járdák állapotával kapcsolatban jelezték észrevételeiket.

Infrastrukturálisan elmaradt városrészek fejlesztése, utak, járdák felújítása, európai uniós források bevonásával jelentős beruházások végrehajtása az Északi-városrészben, valamint a volt Honvédségi laktanya területén – a 2016-os év terveit sorolta Kévés Tamás alpolgármester a közmeghallgatás során.

– Az önkormányzat feladatai az előző évhez viszonyítva jelentősen nem változtak, a költségvetés mérlegfőösszege az előző évhez hasonló nagyságrendet képvisel, mintegy 7,8 milliárd forintot, ezen belül a folyó évi kiadásaink összege 6 milliárd forint, amelyből az önkormányzat közel 5 milliárd forintot fordít működési kiadásokra, és mintegy 1 milliárd forintot fejlesztésre, beruházásokra – részletezte.

Idén is kiemelt figyelmet fordítanak a közfoglalkoztatásra, valamint a közterületekre, de körforgalmak, és rendszámfelismerő kamerák is tervben vannak. Az is kiderült továbbá, hogy mivel az adófizető vállalkozások jól teljesítettek, magasabb adóbevételt terveznek.

A jelenlévők az utak, járdák állapotával kapcsolatban szólaltak fel leginkább, mint például Alberti Éva, aki a Nyolcvanas lakótelepen él.

– Arra szeretném megkérni önöket, hogy az ott lévő járdák rendbetételét minél előbb eszközöljék, idős emberek laknak ott, rettentő állapotban vannak az utak – mondta.

De volt, aki a főtér kinézetével, vagy a kórház előtti parkolási lehetőséggel nem volt elégedett.

Bárdos Benjámin pedig a gyöngyösi turizmus fejlesztéséről érdeklődött.

– Mindenki tudja, hogy a turizmus ma és a jövőben is a legnagyobb fejlődés előtt álló ágazat. Valahogy ebből ki van maradva, hogy Gyöngyös hogy fog ebben részt venni. A múlt időben sem nagyon inspirált ez senkit, ígérgetések voltak. Sőt csak az volt – vélekedett.

Egy felszólaló sérelmezte, hogy sokan nem tartják be az állattartással kapcsolatos szabályokat, és a mátrafüredi kerékpárút állapotát is szóba hozták.

Kévés Tamás azt mondta: a képviselő-testület figyelembe fogja venni a fent említett problémákat, a költségvetés elfogadásakor.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Hókirálynő 2. rész
09:13
Zeneiskolások előadása - Aladi Ronett - Rameau: Gavotte
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:01
Reklám
10:03
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Moziklip - mozi magazin
10:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:03
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság