Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megalakult a konzisztórium

Megalakult a konzisztórium

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megtartotta alakuló ülését a Károly Róbert Főiskola konzisztóriuma. A tagok megbízólevelét február 10-én ünnepélyes keretek között adta át az oktatási államtitkár. Az ülésen elnöknek választották Kósa Lászlót, a Mátra Party Kft ügyvezetőjét, és megvitatták a következő időszak legfontosabb feladatait, melyek közül az egyik legjelentősebb az intézményfejlesztési terv véleményezése lesz. A tagok úgy látják: az együttműködéssel jelentősen hozzájárulnak a Károly Róbert Főiskola hatékony és hosszútávú működéséhez.

A Károly Róbert Főiskola költségvetéséről, ügyrend tervezetéről, és a következő időszak legfontosabb feladatairól egyeztettek az oktatási intézmény konzisztóriumának alakuló ülésén a tagok, titkárt és elnököt is választottak. -mondja Dr. Csomós Tamás a főiskola kancellárja. Február 10-én a konzisztóriumi tagok ünnepélyes keretek között átvették megbízólevelüket az oktatási államtitkártól, majd megtartották első ülésüket.

A főiskola rektorán és kancellárján kívül konzisztóriumi tag File Sándor, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságfejlesztési igazgatója, Kósa László a Mátra Party Kft. ügyvezetője, és Ócsai Lajos, a GYÖNGYSZÖV-COOP Zrt. elnök-vezérigazgatója. A kancellár szerint a külsős társak nagyban hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a főiskolán emelkedjen a hallgatói létszám.

– Minden egyes külsős tag a kapcsolatrendszerét felhasználva segíthet abban, hogy közelebb kerüljünk azokhoz a szereplőkhöz, munkaerő piaci résztvevőkhöz, akik bármilyen módon is, akár oktatást, akár bármilyen más jellegű szolgáltatást szeretnének igénybe venni tőlünk – mondta dr. Csomós Tamás.

A tagok Kósa Lászlót választották elnöknek, aki elmondta: véleményével és munkájával igyekszik segíteni a főiskola felelős vezetőségének, hiszen a céljuk közös: hogy Gyöngyös egy színvonalas főiskolát, később pedig egyetemet tudhasson magáénak, és olyan diákok végezzenek itt, akik a helyi vállalkozásokban könnyen el tudjanak majd helyezkedni.

– Az, hogy milyen szakok, vagy milyen plusz olyan esélyek vagy lehetőségek lesznek a főiskola életében, amire vagy a most meglévő lehetőségein vagy új lehetőségen keresztül oktatni fog, ez pedig mindenféleképpen egy nagyon alapos és körüljárt vállalkozói igénynek kell, hogy megfeleljen vélekedett Kósa László, a konzisztórium elnöke.

Azt, hogy júliustól a főiskolák összeolvadása után mennyiben, és miben fog megváltozni a konzisztórium, egyelőre nem tudják, viszont az biztos, hogy az Eszterházy Károly Egyetem új grémiumot kap.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Vidróczki gála 2019 - Szűcsi Gömbőc - Magyarbődi táncok
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Azerbajdzsán
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság