Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megalakult a konzisztórium

Megalakult a konzisztórium

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megtartotta alakuló ülését a Károly Róbert Főiskola konzisztóriuma. A tagok megbízólevelét február 10-én ünnepélyes keretek között adta át az oktatási államtitkár. Az ülésen elnöknek választották Kósa Lászlót, a Mátra Party Kft ügyvezetőjét, és megvitatták a következő időszak legfontosabb feladatait, melyek közül az egyik legjelentősebb az intézményfejlesztési terv véleményezése lesz. A tagok úgy látják: az együttműködéssel jelentősen hozzájárulnak a Károly Róbert Főiskola hatékony és hosszútávú működéséhez.

A Károly Róbert Főiskola költségvetéséről, ügyrend tervezetéről, és a következő időszak legfontosabb feladatairól egyeztettek az oktatási intézmény konzisztóriumának alakuló ülésén a tagok, titkárt és elnököt is választottak. -mondja Dr. Csomós Tamás a főiskola kancellárja. Február 10-én a konzisztóriumi tagok ünnepélyes keretek között átvették megbízólevelüket az oktatási államtitkártól, majd megtartották első ülésüket.

A főiskola rektorán és kancellárján kívül konzisztóriumi tag File Sándor, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságfejlesztési igazgatója, Kósa László a Mátra Party Kft. ügyvezetője, és Ócsai Lajos, a GYÖNGYSZÖV-COOP Zrt. elnök-vezérigazgatója. A kancellár szerint a külsős társak nagyban hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a főiskolán emelkedjen a hallgatói létszám.

– Minden egyes külsős tag a kapcsolatrendszerét felhasználva segíthet abban, hogy közelebb kerüljünk azokhoz a szereplőkhöz, munkaerő piaci résztvevőkhöz, akik bármilyen módon is, akár oktatást, akár bármilyen más jellegű szolgáltatást szeretnének igénybe venni tőlünk – mondta dr. Csomós Tamás.

A tagok Kósa Lászlót választották elnöknek, aki elmondta: véleményével és munkájával igyekszik segíteni a főiskola felelős vezetőségének, hiszen a céljuk közös: hogy Gyöngyös egy színvonalas főiskolát, később pedig egyetemet tudhasson magáénak, és olyan diákok végezzenek itt, akik a helyi vállalkozásokban könnyen el tudjanak majd helyezkedni.

– Az, hogy milyen szakok, vagy milyen plusz olyan esélyek vagy lehetőségek lesznek a főiskola életében, amire vagy a most meglévő lehetőségein vagy új lehetőségen keresztül oktatni fog, ez pedig mindenféleképpen egy nagyon alapos és körüljárt vállalkozói igénynek kell, hogy megfeleljen vélekedett Kósa László, a konzisztórium elnöke.

Azt, hogy júliustól a főiskolák összeolvadása után mennyiben, és miben fog megváltozni a konzisztórium, egyelőre nem tudják, viszont az biztos, hogy az Eszterházy Károly Egyetem új grémiumot kap.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Üzleti negyed - gazdasági magazin - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
18:15
Méhlegelők - filmetűd
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság