Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Együttműködés

Együttműködés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Együttműködési megállapodást kötött a Gyöngyösi Kézilabda Klub és a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A várossal közösen az a céljuk: hogy az utánpótlásnak megfelelő feltételek biztosítsanak a sportoláshoz, fejlesszék az edzőket, így egyre több fiatal választhatja a kézilabdát. Az együttműködő tagok közösen úgy látják: a kézilabda nem csak a hivatásos sportolókat tanítja fegyelemre és csapatmunkára, hanem a gyerekeknek is sokat segíthet az életben.

Kévés Tamás alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket, akik egy fontos pillanatnak lehettek szem és fültanúi. Együttműködési megállapodást kötött a Gyöngyösi Kézilabda Klub és a Nemzeti Kézilabda Akadémia, céljuk ezzel, hogy minél jobb körülményeket biztosítsanak a sportolóknak, és minél profibb utánpótlást neveljenek. Kévés Tamás elmondta: a város több mint 10 éve a gyöngyösi kézilabdások mögött áll, és nem csak anyagiakban, de létesítmények biztosításában is segíti munkájukat.

– A NEKÁval való együttműködés aláírása, úgy gondolom, egy mérföldkő a Gyöngyösi Kézilabda Klub életében, és nem csak a kézilabda klub életében, hanem az itt élő diákok, illetve az itt élő utánpótlás miatt is – vélekedett.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub mindig is fontos feladatának tekintette az utánpótlás bázis kialakítását, ehhez pedig nagy segítséget nyújt az együttműködés. A NEKA képzés segítségével már egészen óvodás kortól fel tudják készíteni a jövő tehetségeit.

– Egyik oldalról az nagyon fontos, hogy egy szakmai munkát elvár tőlünk, és biztosít hozzá komoly tananyagot, viszont az a gondolat is nagyon fontos, hogy emellett a gyerekképzésre, nevelésre egy versenyképes képzést biztosít, amivel, hogy ha vége a sport karriernek, akkor utána is hasznos része tud lenni a társadalomnak – monda Nagy Attila, a klub elnöke.

A Felsővárosi Általános Iskola felújított tornatermében már elindultak az edzések, ez is egy újabb lépcsőfoka annak, hogy segítsenek a fiatal sportolóknak. Gyöngyös rengeteg tehetséges sportolóval büszkélkedhet, és egyre több fiatal csatlakozik a kézilabdásokhoz.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia nagy hangsúlyt fektet az edzők továbbképzésére is, és minden partnerével megfogalmazzák a sporttal kapcsolatos problémákat, hogy közösen találjanak rá megoldást.


Tovább az archívumra