Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tarthatatlan

Tarthatatlan

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Heves Megyei Közgyűlés két bizottsági ülése is elmaradt kedden. A történtekre Sajtótájékoztató keretében reagált ma délelőtt Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke.

Mint arról már híradónkban beszámoltunk, Faragó Tamás önkormányzati képviselő – bojkottot sejtve – nehezményezte, hogy a Megyei Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottságát valamint a Jogi Ügyrendi Bizottságot vezető elnökök távolmaradása miatt elmaradt a meghirdetett ülés. A bizottságoknak viszont fontos kérdésekben kellett volna álláspontjukat kialakítani, többek között a megyei fejlesztések vonatkozásában. Szabó Róbert szerint a távolmaradásuk tűrhetetlen, ezért a jövő heti közgyűlésen egy előterjesztést fog benyújtani ezzel kapcsolatban.

– Azt várom el, hogy mindenki becsületesen elvégezze a munkáját, megjelenjen akkor és ott, ahol kötelessége van – mondta Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke mai sajtótájékoztatóján, aki tarthatatlannak nevezte a kedden történt távolmaradásokat. Az esetről tegnapi híradónkban is beszámoltunk.

– A keddi eseményekig nem volt okom arra, hogy kételkedjek egy-egy hiányzás alkalmával, hiszen betegség, egyéb rendkívüli élethelyzet adódik néha. Azonban kedden – egy fő kivételével – a hiányzók közül senki nem indokolta a távolmaradás okát. A távolmaradás, az el nem végzett munka számomra tűrhetetlen. Eddig is rend volt a megyeházán, ezután sem fogom senkitől eltűrni kötelességének elmulasztását – fogalmazott.

Egyebek mellett egy több százmillió forint keretösszegű javaslatot kellett volna megtárgyalni az üléseken.

Jövő héten, pénteken egy soros közgyűlés alkalmával, ugyanezeket a napirendi pontokat tárgyalják majd meg, amelyen az elnök egy előterjesztést is benyújt, tekintettel az elmaradt ülésekre.

– Egységesen vonatkozik majd minden képviselőre, bizottsági tagra, minden kormánypárti és minden ellenzéki politikusra. Az előterjesztésemnek egyetlen célja lesz: aki a jövőben nem jelenik meg a testületének ülésén, annak testületi munkájáért nem fizetünk tiszteletdíjat – részletezte Szabó Róbert.

A közgyűlést megelőzően mind három politikai frakció vezetőjével tárgyalni szeretne Szabó Róbert, és reméli, hogy a Heves Megyei Közgyűlés minden tagja támogatni fogja az előterjesztését – derült ki a sajtótájékoztatón.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
10:06
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - Az aranyszőrű bárány
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 2. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság