Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Influenza: több száz hiányzó

Influenza: több száz hiányzó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ötven százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a megyénkben, mint a múlt héten- ez derül ki az ÁNTSZ legfrissebb jelentéséből. A betegek többsége általános iskoláskorú gyermek, a hiányzásokat az iskolák többsége visszaigazolta. A Felsővárosi Általános Iskolában a múlt héten a diákok fele hiányzott, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskolában jelenleg is 70 tanuló betegeskedik otthon. A hiányzások miatt azonban nem maradt el egy tanóra sem.

A kilincseket fertőtlenítik a Károly Róbert Főiskolán, ott, ahol a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola diákjai tanulnak. De nemcsak a kilincseket, hanem kotlátokat és mosdókat is naponta többször takarítják. Kurucsai József igazgató a fertőtlenítést az influenzaszerű megbetegedések miatt rendelte el, a két épületben jelenleg is hetven diák hiányzik.

– Naponta háromszor történik meg a kilincseknek, az összes fogódzkodónak, korlátnak a fertőtlenítő mosása. Reméljük, hogy annyiban tudunk segíteni, hogy legalább egymásnak ne adják át. A kézfogásokon nem tudunk segíteni, azt nem kérhetjük, hogy gumikesztyűben járjon mindenki, de azért, amit lehet, megteszünk – sorolta az igazgató.

A pedagógusok közül csak páran hiányoztak, így tanóra nem maradt el, de a kisebb létszámú osztályokban gyakorló órákat tartottak, hogy a beteg diákok ne maradjanak le az új anyagokról.

Ez pedig már a Felsővárosi Általános Iskola, itt éppen a padokat fertőtlenítik, itt is naponta háromszor törlik le a kilincseket, korlátokat a munkatársak. Itt voltak olyan napok, hogy az 500 diák fele hiányzott, egy osztályban, napokig csak hárman jártak iskolába. Ezen a héten azonban a többségük már visszaült az iskolapadba, de még mindig 100 fölött van a hiányzók száma.

Ezen a héten hétfőn már jöttek vissza a gyerekek. A mai napon már 25 százalék a hiányzás, egy átlag hiányzás normál időszakban 10-15 százalék között szokott lenni. Természetesen tovább folytatjuk a fertőtlenítést, de úgy gondolom, hogy mi túl vagyunk a nehezén – mondta Horváth Zoltánné igazgató.

Mindkét intézmény igazgatója azt tanácsolja a szülőknek, hogy ha már a betegség gyanúja felmerül a gyereknél, érdemes felkeresni az orvost, hiszen gyorsabb kezelésnél a betegség is gyorsabb lefolyású lesz.

– Mindenképpen otthon kellene maradni. Én úgy gondolom, hogy már a gyanúnál is, mert én nem vagyok orvos, de amikor a gyerek betegebb lesz, sokkal tovább tart meggyógyulni, hosszabb lesz a hiányzási időszak, több lesz a lemaradása, nehezebb lesz pótolni – sorolta az igazgatónő.

Az ÁNTSZ legfrissebb jelentése szerint az elmúlt héten 50 százalékkal nőtt a megbetegedések száma a megyében a múlt héthez képest, közel négyezren fordultak orvoshoz ilyen jellegű tünetekkel.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet) 5.
10:05
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A tulipánná változott királyfi
18:08
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:08
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 1. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság