Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Önkormányzati adomány a tűzoltóknak

Önkormányzati adomány a tűzoltóknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mintegy kétmillió forint támogatást nyújtott a gyöngyösi önkormányzat a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség részére, melyből a tűzoltáshoz és a műszaki mentéshez alkalmazható felszereléseket vásároltak. Az eszközöket ünnepélyes keretek között adta át Hiesz György polgármester, ezt megelőzően pedig állománygyűlést tartottak, ahol értékelték a 2015-ös évet.

675 tűzesethez riasztották tavaly a gyöngyösi tűzoltókat, kevesebbszer, mint 2014-ben. Vilmányi Sándor tűzoltóparancsnok beszédében úgy fogalmazott: annak ellenére, hogy nem volt jelentős esemény 2015-ben, mozgalmas évet zártak, és gyakorlati tapasztalatszerzéssel mélyítették el az állomány szakmai tudását.

Az egyik legfontosabb célkitűzés az idei évre nézve, az állomány szaktudásának fejlesztése – hangsúlyozta dr. Zólyomi Géza, kirendeltségvezető.

– Nagyon fontos, hogy a fizikai állóképességét növeljük az állománynak. Minden szolgálati napon van sportfoglalkozás, a tűzoltóknál ez előírás, hiszen fizikai felmérésen kell megfelelni. Azt látjuk, – ugyan még fiatal az állomány, de nyilván öregedik majd idővel – hogy igen komoly feladatot kell majd erre fordítani – mondta.

Az állománygyűlést és évértékelést követően Gyöngyös polgármestere, ünnepélyes keretek között adta át a támogatást. A város több módon is pórbálja segíteni a kirendeltség munkáját.

– Most egy kétmilliós adományból különböző emelőket, gázérzékelőket, légzsákleszorítókat vásároltak, illetve itt kaptak egy nagyon modern feszítő-vágó eszközt is. Ez az egyik ilyen lehetőség, a másik, hogy segítünk a mindennapi életükben, hiszen finanszírozzuk, és biztosítjuk a sportolási lehetőséget a tűzoltóságot, úszáslehetőséget térítésmentesen, de a legnagyobb majd az a beruházás, amely a volt honvédségi laktanya területén épül egy vadonatúj tűzoltó laktanya – említette Hiesz György polgármester.

Az új beruházásra már az állami forrás is megvan, amely több mint 800 millió forint, és a tervek szerint 1-2 éven belül elkészül a laktanya.

A technikai eszközök egy feszítő-vágóval is bővültek a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jóvoltából, amelyre nagy szükség volt már – hangsúlyozta Vilmányi Sándor.

– Baleseteknél használatos eszköz, 720 bárral dolgozik. Az előző feszítő-vágóink 17-18 évesek, tehát már úgymond a kornak nem megfelelő eszközök, a mai építésű-szerkezetű gépjárműveket, vagy egyéb létesítményekbe a beavatkozásokat nem tudjuk velük maradéktalanul megoldani – részletezte.

Idén ugyan többletfeladatokat is el kell majd látnia a kirendeltségnek, mint például a kéményseprői tevékenység, erre azonban már felkészültek – tudtuk meg.


Tovább az archívumra