Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kivágták a platánokat

Kivágták a platánokat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Három platánfát vágtak ki a Róbert Károly út szerviz útjának felújítása miatt. A fák annyira közel voltak az újonnan kiépített csapadékvíz elvezető szegélyhez, hogy azokat már nem lehetet megmenteni. A kivágott fákat újrahasznosítják, például a köztereken a parkok felújítására. A csaknem 32 millió forintos beruházásból nemcsak a 240 méteres útszakasz kap új aszfaltot, hanem a járdát is új díszkő burkolattal fedik.

Ezek a tavaly novemberi képek, akkor kezdték el a Róbert Károly út szerviz útjának felújítását. Akkor még arról volt szó valószínű négy platánfa is kivágásra kerül az út szélessége miatt. Ezek pedig már az idei képek, a kész járda, mintegy 240 méteren az új díszkő burkolattal. A csapadékvíz – elvezető csatorna kiépítése pedig most folyik.

Itt Molnár József beruházási főelőadó azt mutatja, hogy ezt a fát meg lehetett menteni, a gyökereit ugyan el kellett vágni, de az ezzel foglalkozó szakértők azt mondták ezt még túléli ez a fa. Mindegyiket külön megvizsgálták és végül ezt a három platánfát kellett kivágni.

A kivágott fákat természetesen újrahasznosítják – mondja a főelőadó.

– Köztereken padok felújítására, és ami ne hasznosítható illetve a nyesedéket az üdülőkben és a önkormányzat intézményeiben tüzelésre használják – részletezte.

A beruházás várhatóan március végéig befejeződik – mondja Molnár József, aki hozzáteszi, a lakók türelmesek és együttműködők, várják az út felújításának befejezését, ami nagyban függ az időjárás és az aszfaltkeverő telepek beindításától is – teszi hozzá.


Tovább az archívumra