Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kockás ingben

Kockás ingben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi gimnázium diákönkormányzata is csatlakozott a „Diákok a kockásingért” országos mozgalomhoz, mellyel a tanáraikat ért támadások ellen kampányolnak. Több száz diák bújt ma kockás ingbe, és egy nagy közös fényképpel mutatták meg, hogy valós gondok vannak a magyar oktatási rendszerben. A diákok főként a túlterheltségüket és az eszközhiányt említették a legnagyobb problémának.

Több száz kockás ingbe bújt diák, egy fénykép. Tanórák közötti szünetben gyűltek össze azok a gimnazisták, akik csatlakoztak a „Diákok a kockásingért” elnevezésű országos akcióhoz, mellyel most nem a pedagógusok, hanem a diákok fejezik ki véleményüket a magyar oktatási rendszerrel kapcsolatban

– Vannak az oktatási rendszerben problémák, amik nem csak a tanárokat érintik, hiszen meghatározó éveinket, az életünk első két évtizedét iskolában töltjük el. És hogy ha olyan szintű problémák vannak, amik nagyban befolyásolják a jövőnket, a mindennapjainkat, túlterheltségtől kezdve, nyilván tudja mindenki, hiszen a médiába most elég sokat foglalkoznak ezekkel, akkor legalább ilyen szinten hangot tudunk adni mi, diákok – mondta Spisák Bence, a Berze Nagy János Gimnázium diákönkormányzatának elnöke.

A fényképet az ország különböző pontjain tanuló diákok feltöltötték az internetre, ezzel is mutatva összefogásuk erejét, és szolidaritásukat a tanáraikkal. Az országos akcióhoz csatlakozó gyöngyösi gimnazisták szerint mindenképpen megoldást kell találni a problémákra.

– Az érettségire való jelentkezés során, -ugye én most vagyok végzős- olyan problémák adódtak, hogy nem tudunk fénymásolni papírokat esetleg, vagy nyomtatni, ami pedig egy érettségin elég fontos lenne szerintem, illetve egyéb ilyen mindennapos problémák, akár csak ilyenek, hogy égőcsere, kréta probléma, papír probléma, dolgozatoknál ez ugye nagy problémát tud okozni – sorolta Tóth Mihály, az iskola diákja.

Mások pedig a túlterheltségüket említették meg, amelyen szerintük változtatni kellene.

– Ötven órám van hetente, az öt hétköznap alatt, és akkor még nem készültünk az órákra fel, nem csak ott voltunk az órákon, a túlterheltség valós probléma,és egy olyan probléma, ami sajnos kiöli a diákok kreativitását és az egyéniségét, a fiataloknak nincsen idejük megélni a fiatalságukat – részletezte Spisák Bence.

A diákok után a tanárok is összeálltak egy kép erejéig, a kockás ingesek abban bíznak, hogy összefogásukkal nyomást tudnak gyakorolni a kormányra és az intézményfenntartóra. Ehhez szülők is csatlakoznak, február 29-én nem vinnék iskolába gyermekeiket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Hókirálynő 3. rész
09:14
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
G25 – gazdasági magazin
10:02
Reklám
10:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:33
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Hókirálynő 4. rész
18:12
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Moldvai Kavalos
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nápolyi 1. rész
19:01
Reklám
19:03
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság