Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felújítást sürgetnek

Felújítást sürgetnek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Balesetveszélyes a Mátrafüredi Pálosvörösmarti út, ezért minél hamarabb fel kellene újítani – mondta Faragó Tamás, önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján, aki szerint az erdei vasúti átjáró is évek óta nagyon rossz állapotban van. Korábban a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, valamint a Közútkezelővel is egyeztetéseket kezdeményeztek a mátrafüredi lakosok, továbbá az Egererdő Zrt.-t is megkeresték, eddig azonban nem történt változás.

A kátyúkat, úthibákat mutatja Faragó Tamás, önkormányzati képviselő – ezek évek óta megnehezítik a mátrafüredi lakosok, valamint az áthaladó forgalom helyzetét. Nemrégiben egy baleset is történt a Mátrafüredet Abasárral összekötő útszakaszon, vélhetően a fent említett problémák miatt – mondja.

Mára már tarthatatlanná vált az út minősége, így mielőbbi rekonstrukciót sürgetnének.

– Évről-évre romlik, általában a víz és a tél ki szokta kezdeni. Sokkal hidegebb van, mondjuk Mátrafüreden, mint Gyöngyösön, ezért a víz kikezdi, felszedi az aszfaltot, az autók kijárják, tehát ez évről-évre romlik, és nem szeretnénk a jövő évet így kezdeni – mondta.

A Pálosvörösmarti úton több tonnás teherautók járnak napi szinten, és mivel a vízelvezetés nem megoldott, így gyakran vízátfolyások keletkeznek.

További problémát okoz az utat keresztező erdei vasúti átjáró állapota is. Itt a közelmúltban egy autó kereke tört ki. Faragó Tamás úgy fogalmazott: az átjáró üzemeltetője elodázza a felújítását.

– Nagyon régóta küzdünk azért, hogy itt ez a Pálosvörösmarti felsőrészi vasúti átjáró rendbe legyen téve. Már a tavalyi évben is többször írtunk levelet mind a közútnak, mind pedig az Egererdő Zrt.-nek, de most újra meg fogjuk tenni. Ami a probléma, hogy a kisvasutat az Egererdő Zrt. üzemelteti, ezáltal az átjáró, 8 méter előtte, 8 méter utána, az ő felelőssége, hogy ez biztonságos legyen – sorolta Faragó Tamás.

Megkerestük az Egererdő Zrt. vezérigazgató-helyettesét, Dobre-Kecsmár Csabát az üggyel kapcsolatban, aki azt mondta: tudnak a problémáról, és mielőbb orvosolják.

– A helyzet megoldására a társaságunk 2016 évi beruházási tervében szerepelteti a vasúti átjárónak a felújítását, mint ahogy szerepeltette a 2015 évi tervében is. A megvalósításra azért nem került sor, mert a helyszíni egyeztetések kapcsán a közútkezelőtől olyan információt kaptunk, hogy meg fog valósulni a közútnak a teljes rehabilitációja, és ennek a keretében elvégzik egyben a vasúti átjáró felújítását is – ismertette.

Mivel erre nem került sor, ezért az Egererdő Zrt. saját forrásból, 2016 évi beruházási keretének terhére elvégzi a vasúti átjáró felújítását, erre azonban alkalmas időjárási körülmények között van lehetőség – hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság