Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Javaslat

Javaslat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyös nem kér a migránsokból, határozottan utasítsa el a betelepítési kvótát Gyöngyös Város Önkormányzata –ezt javasolja a Jobbik frakciója. Felvetésüket két korábbi esemény is indokolja. Kévés Tamás alpolgármester sajtótájékoztatóján elmondta: egyre többször röppen fel az a hír, hogy befogadóállomást hoznak létre városunkban, ezek azonban alaptalan pletykák.

A Változást Akarunk Gyöngyösön, valamint a Societas szervezetének egy korábbi rendezvénye indokolta a Jobbik frakciójának egyéni indítványát migráns-kérdésben, amelyet csütörtökön tárgyal a képviselő-testület.

– Kérjük a testületet, hogy utasítsa el a befogadó-állomás létesítését Gyöngyösön, illetve a visszatoloncolt migránsoknak a szintén betelepítését. Ugye ez azután következett, hogy az elmúlt időszakban egy egyesület a helyi Societassal együtt migráns-kérdésben előadást tartott, illetve ugyanez az egyesület már a migránsok letelepítését is kérte az önkormányzattól – sorolta Kévés Tamás alpolgármester.

A másik fő ok pedig az, hogy déli határinkon újra megjelentek a migránsok – tette hozzá. Ez most egy fontos kérdés hazánkban, ezért úgy vélik, hogy a képviselő-testületnek egy határozati javaslattal ki kell mondani azt, hogy Gyöngyösön nem szeretne migráns-tábort – mondta Kévés Tamás alpolgármester. Hozzátette azt is: a pletykáknak is elejét kell venni.

– Rémhírként terjed egy ilyen információ, hogy Gyöngyösön a volt laktanya helyén betelepítsenek, illetve migráns-befogadó állomást létesítsenek. Úgy gondolom, hogy evvel a képviselő-testület pontot tehet ennek a rémhírnek a végére – fogalmazott.

A Jobbik frakciója bízik abban, hogy az elkövetkezendő testületi-ülésen valamennyi képviselő igent mond majd a javaslatukra.


Tovább az archívumra