Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Központban az egészség

Központban az egészség

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Öngyógyítás színterápiával, a daganatos betegségek kezelésének legújabb lehetőségei. Az egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások mellett most is bemutatók, állapotfelmérések, tanácsadások és vásár várta az érdeklődőket a Natura Napon. A családi programon mindenki találhatott számára való érdekességeket, különböző sportágakat lehetett kipróbálni és egyebek mellett gyógyító ételeket kóstolni.

Természetgyógyászok, látók, orvosok, trénerek és nagy számú közönség töltötte meg a Mátra Művelődési Központot. Az idei első Natura Napon a már jól bevált, hagyományos programokon kívül rengeteg újdonsággal is találkozhattunk.

– Minden téren vártam újdonságokkal a kedves érdeklődőket, mind az előadások, a kiállítók között, termékek és szolgáltatások gyanánt, illetve a mozgásórák között is voltak újdonságok természetesen. De visszahívom évről évre azokat az előadókat, vagy kiállítókat, akik népszerűek és visszajönnek miattuk az emberek – részletezte Cserős Melinda, az esemény szervezője.

Míg az előtérben különböző állapotfelmérésekkel és gyógyító termékekkel várták az érdeklődőket, addig a színház teremben egymást követték az egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások. Többek között a géntérképezésen alapuló prevencióról is hallhattak az érdeklődők.

– A genetikai vizsgálatot követően meg lehet mondani egy embernek, hogy milyen laborvizsgálatok szükségesek nála, milyen vér, vagy vizeletvizsgálatok, milyen képalkotás, és ez alapján, – mint az egészségnapnak a fő célja is, milyen megelőzést lehet tenni gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt – részletezte Dr. Nagy Zsolt felsőoktatás- és tudománymenedzser, biológus.

Aki pedig a színterápiáról szeretett volna többet megtudni, egy selyem- és lélekfestő segítségét kérhette, aki nem csak előadást tartott, de bárkinek adott tanácsot, és bemutatta gyógyító selyemanyagait is.

– Minél színesebben, minél energikusabban tudunk öltözködni, annál egészségesebbek vagyunk. Minél jobban tudunk a lélekhangunkra hallgatni, és a fekete színt, azt nagymértékben, kíméletesen nem használni, minél színesebben, annál egészségesebben finomabb és tisztább a lélekrezgésünk – avatott be a részletekbe 315_1268_01 Csizmadia Klára selyem- és lélekfestő.

A családbarát egészségnap most is népszerűnek bizonyult, a szervezők pedig már készülnek az idei második natura napra.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság