Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elfogadták a költségvetést

Elfogadták a költségvetést

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elfogadták a költségvetést Gyöngyösön. A javaslatról második fordulóban tárgyaltak és szavaztak a képviselők, miután januárban megszavazták az első fordulós javaslatot. A két forduló között a grémium három frakciója többször egyeztetett, így alakítottak ki olyan, konszenzusos javaslatot, amely a fejlesztési forrásokat arányosan osztja el a választókörzetek között a képviselői javaslatok alapján.

A mintegy 7,8 milliárdos főösszegű költségvetés 2,7 milliárd forintos helyiadó-bevétellel számol, 54 millió forint általános, és 18 millió forint egyensúlyi tartalékot tartalmaz. Az év közben megjelenő pályázatok önerejére 80 millió forintos tartalékot különített el a testület. A költségvetés számos fejlesztés forrását tartalmazza: útfelújításokra az idén közel 110 millió, míg járdafelújításra összesen hatvanmillió forintot különítettek el a büdzsében. A költségvetés két körforgalom építésének fedezetét tartalmazza, és forrást biztosít a rendszámfelismerő kamerarendszer kiépítésére, illetve a meglévő térfigyelő kamerák számának bővítésére. Az infrastruktúra-fejlesztő beruházások között jelentős munkák folynak majd a zsellérközökben, és az önkormányzat saját forrásból megvalósítja a Vargák tere, a Rozgonyi és a Sárosi utcák teljes közművesítését is. Az északnyugati városrész további fejlesztése európai uniós pályázatból valósulhat meg a Menház úton, a Versegi úton, a Víg, a Szép és a Malom utcában. Ugyancsak pályázati forrásból tervezi az önkormányzat a kékestetői gyógyhelyfejlesztést, valamint a volt honvédségi laktanya közművesítését. A saját forrásból megvalósítandó beruházások között szerepel a délkeleti városrész csapadékvíz-elvezetése, illetve a mátrafüredi Üdülősor utca szennyvíz-elvezetése. A költségvetés tartalmazza egy műjégpálya vásárlásának fedezetét, valamint egy új tornacsarnok illetve öltöző pályázati önerejének biztosítását.

A grémium módosította az önkormányzat lakásrendeletét, amely március elsejétől szigorúbban szabályozza az állattartást. A szabályok megsértése a bérleti szerződés felbontását vonja maga után, csakúgy, mint a közösségi együttélés szabályainak megsértése, így például a más lakókkal szemben tanúsított botrányos, tűrhetetlen, mások nyugalmát zavaró magatartás, vagy a lakás és a közös használatra szolgáló helyiségek, területek rongálása, rendeltetéstől eltérő használata.

A képviselők elfogadták a város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját, és arról is döntöttek, hogy kezdeményezik a helyi járatú autóbuszközlekedés átfogó felülvizsgálatát.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 2. rész
09:15
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Moziklip – mozi magazin
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:15
Márkus Liza - Most múlik pontosan
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság