Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sok a kátyú

Sok a kátyú

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megviselték a téli hónapok a város és a környék útjait. Amíg nem köszönt be tartósan a jó idő, csak azokon a helyeken kátyúznak, ahol az aszfalt minősége már veszélyezteti a közlekedők biztonságát és a kátyúk mérete már a gépjárművekben is kárt tehet. A nagyobb munkálatok elvégzésére idén is nyáron kerülhet majd sor.

Kátyúk a Kossuth úton, kátyúk a Pálosvörösmarti úton Mátrafüreden és kátyúk a Gyöngyöshalászra vezető Atkári úton. Bár nem volt nagyon hideg, a sok csapadék az idei télen is megviselte a gyöngyösi és Gyöngyös környéki utakat. A város bizonyos útszakaszain komoly kihívást jelent úgy közlekedni, hogy minden kátyút kikerüljenek az autósok. A 2016-os költségvetés elfogadása után már el is kezdték tervezni a városi tulajdonú utak felújítását.

– Ez évben várhatóan megvalósulnak a Bajcsy Zsilinszky úton, a Platán úttól a Béke térig, lesz az Erőmű úton teljes hosszában egy felújítás, lesz a Hadnagy utcában is felújítás, valamint a Harrer Ferenc utcában, a Gólya utcától ott a garázsok végében, az nagyon rossz állapotban van, az is felújításra kerül – mondta el az Aktuálisnak Molnár József, a városháza beruházási főelőadója.

A Magyar Közúthoz tartozó gyöngyösi és Gyöngyös környéki utakat, egy speciális összetételű aszfaltnak köszönhetően a téli hónapokban is karbantartották. A nagyon munkálatok már tavasszal elkezdődnek, például a hármas út egy gyöngyösi szakaszi is új burkolatot kap.

– Az országos közútkezelői szabályzat szerint meghatározott szolgáltatási osztályba sorolás szerint rangsoroljuk az utakat. Ebben az esetben a téli időszakot követően természetesen először a főutak, utána a magasabb rendű utak vonatkozásában kezdjük el a kátyúzási feladataink elvégzését – részletezte Rapcsák Róbert, a Magyar Közút Zrt. üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője.

Dolgoznak a munkások a Kossuth úton. Amíg nem lehet hozzálátni a nagyobb útjavítási munkákhoz, a szakemberek kihasználják a csapadékmentes napokat és kátyúzással próbálják átmenetileg orvosolni a problémás útszakaszokat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság