Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megőrizhető egészség

Megőrizhető egészség

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Hogyan éljünk egészségesen 100 évig” címmel előadást tartott dr. Pócs Alfréd főorvos a Kolping Házban. Az ismeretterjesztő prezentáció a Testi-lelki egészségünk elnevezésű sorozat része, melyet a Gyöngyösi Kolping Család Egyesület minden évben, 5 részre bontva elindít. Ez alkalommal a szakember arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy életmód-változtatással, stresszmentes élettel, és a meridián módszer alkalmazásával könnyedén fenntartható és megőrizhető az egészségünk.

„Ki hogyan él, annyira lesz egészséges.” – ezt vallja dr. Pócs Alfréd főorvos, aki tanácsait a Kolping Család Egyesület jóvoltából a gyöngyösi közönséggel is megosztotta a közelmúltban. Bárki lehet egészséges, ez csupán fejben dől el – mondja.

– Ez a kis előadás ad egy útmutatót, hogy nagyon egyszerű 3 akupresszúrás pont nyomkodásával, egy kis hasi légzéssel, guggolással, ha az ember naponta kétszer megcsinálja, tényleg könnyen lesz egészséges, mert ez az egészség-megedződésről elsősorban, mert ha már megbetegedett az ember, akkor ott már nagy baj van – fogalmazott a főorvos.

Mindennek az alapját az életvitel adja, ha ez megfelelő, akkor a gyakorlatok alkalmazásával együtt elérhetjük az egészséges életmódot – tette hozzá a szakember. A szervezet egy pszichoszomatikus egység, és mindig a lélek áll a testi tünetek mögött. A doktor szerint ebben a módszerben az a jó, hogy bármikor elkezdhető és bármeddig végezhető.

– A meridián rendszerről szól. A meridián az egy energetikai áramlás a szervezetünkben. Keleten és Nyugat-Európa egyes részein is elfogadott, ám Magyarországon még az egyetemen sem tanítják, még az orvosi egyetemen sem, pedig nekünk nagy közünk van hozzá, hiszen az energiát csínek hívják, és az első akupunktúrás sírokat, amiket találtak, hun sírok voltak. Tehát mi tulajdonképpen ezt a technikát tanuljuk vissza ma, amit az őseink tudtak – részletezte.

Nem elég csupán ezeket a tanácsokat megfogadni, hinni is kell benne – hangsúlyozta a főorvos, aki szerint hazánkban nagyon kevesen ismerik és alkalmazzák ezt a módszert, ezért reméli, előadásaival változtat ezen.


Tovább az archívumra