Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Heves megye sportolója

Heves megye sportolója

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták „Az év Heves Megyei Sportolója” kitüntető címeket. A megyei közgyűlés döntésének értelmében a gyöngyösi Magda Boldizsár, úszó, valamint Cseh László, úszó, Illés Dávid, tornász, és az Eötvös József Református Oktatási Központ leány amatőr kézilabdacsapata részesült kitüntetésben.

Jelenlegi formájában 2011 óta létezik az Év Heves Megyei Sportolója díj, amelyet mindig három csoportban – egyéni, csapat és fogyatékkal élő kategóriában – ítélnek oda a megyei sportszervezetek, sportújságírók és a közgyűlés ajánlásainak figyelembevételével.

A megyei közgyűlés elnöke elmondta: a megyei önkormányzat a jövőben is támogatja a sportot.

– A fő célunk az volt, hogy szeretnénk valamilyen módon elismerni, díjazni azokat a sportolókat a megyénkben, akik megyei szinten, vagy akár már országos szinten is valamilyen kiemelkedőt produkáltak az évben, és egyfajta példaként a megyei fiataljai elé tudjuk őket tenni, mint követendő példákat, és ezért alapítottuk ezt a díjat -fogalmazott Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke.

Az egyéni sportolók közül a gyöngyösi Magda Boldizsár, úszó kapott elismerést, aki 6 éves kora óta úszik versenyszerűen.

Szabó Róbert elnök, valamint Tóth Csaba alelnök adta át a fiatal tehetségnek a díjat, aki azt mondja, most értette meg igazán, hogy milyen fontos az, amit csinál.

– Azt jelenti nekem, hogy most már végre én is megértem azt, hogy rendesen sportolok, ügyesen sportolok, mert eddig nem volt akkora önbizalmam – mondta az ifjú kitüntetett.

Egyéni kategóriában szintén jutalmazták Cseh László úszót, a fogyatékkal élő sportoló kategóriában Illés Dávid, tornászt, valamint csoportos kategóriában az Eötvös József Református Oktatási Központ leány amatőr kézilabdacsapatát.


Tovább az archívumra