Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fejlődhet Gyöngyös

Fejlődhet Gyöngyös

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Költségvetés, lakásrendelet módosítás, gyógyhelyfejlesztés. A februári képviselőtestületi ülés legfontosabb témáit összegezte Fogadóóra című műsorunkban a város polgármestere és két alpolgármestere. A városvezetők kiemelték a három frakció együttműködését is, ami országos szinten is példaértékű.

A 2016-os költségvetés tárgyalása volt a februári testületi ülés legfontosabb napirendi pontja. Az első fordulóban még jelentős hiánnyal számoltak, amit a testületi tagok lefaragtak a második fordulóra, majd egyhangúan elfogadták. A rendelkezésre álló 7,8 milliárd forintból több olyan fejlesztés is megvalósul, amiket már 2015-ben meg szerettek volna valósítani.

– 8-9-10 hónapja ülnek engedélyeken. Ezeket mind áthoztuk. Ez érinti a zsellérközt, Tamás körzetét, az észak-nyugati városrészt, érinti a délkeleti városrész csapadékvíz elvezetését, előző évi döntésünk két nagyon fontos sport beruházás, amihez csak önerőt adunk és társasági nyereségadóból valósul meg 2 év alatt, 2016-17-ben egy új városi nemzetközi méretű munkacsarnok, sportcsarnok – sorolta Hiesz György polgármester.

És még számos jelentős fejlesztés vár idén megvalósításra. Év végén megkezdődhet az új tűzoltó laktanya építése és megemelték a járda felújítási keretet is. A városvezetés szerint példaértékű a három frakció együttműködése, ami egyértelműen a város javát szolgálja.

– Azt mind a két vezetőtársam elmondta, hogy ez egy próbaév, megpróbáljuk így, egyébként a jelenlegi költségvetési tárgyalás során ebben vita nem volt. Tulajdonképpen a megegyezett prioritások mellett próbálunk elmozdulni, aztán majd a jövő évben levonjuk a tanulságokat. De várhatóan, ahogy felosztottuk az ez évi fejlesztéseket, a lehetőségeket számba vettük, én úgy gondolom, hogy összességében a város fejlesztése biztosított – jelentette ki dr. Tatár László alpolgármester.

A testületi ülésen elfogadták a helyi lakásrendelet módosításait is. A bérleti szerződéseket kénytelen volt szigorítani az önkormányzat, egyes bérlők viselkedése miatt.

– Úgy adja vissza, ahogy polgármester úr is megmondta. A vezetékeket kiszaggatja belőle, az ablakokat kiveri. Ilyenekkel találkozunk, ilyenekkel szembesülünk. Úgy gondolom, hogy Gyöngyös városában az ilyen partnerrel nincs semmilyen teendőnk, bármilyen szociális helyzetbe kerül is. De ha valaki Gyöngyösön így ad vissza egy önkormányzati bérlakást, azt gondolom, hogy többször nem szabad, hogy esélyhez juttassuk – indokolta Kévés Tamás alpolgármester.

A fent említettek mellett többek között megszavazták a kékestetői gyógyhelyfejlesztést célzó pályázat benyújtását is.


Tovább az archívumra