Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Negyven év elismerése

Negyven év elismerése

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ezüst kitűzővel ismerték el egy gyöngyösi szülésznő, Kerek Istvánné 4 évtizedes munkáját. A kitüntetett az elismerést a Magyar Ápolási Egyesület Heves Megyei Szervezetének emlékülésén vehette át, a Magyar Ápolók Napján.

Magzati szívhang-vizsgálatra készül Kerek Istvánné Marika, szülésznő. Ha éppen nincs szülés, a kismamákat és születendő gyermekük életfunkcióit vizsgálja. A kitüntetett 1976-ban szerzett általános ápoló- általános asszisztensi képesítést Nyíregyházán, majd a debreceni megyei kórház szülészeti osztályán kezdett el dolgozni. Az ott végzett munka során vált egyértelművé számára, hogy igazi hivatását a születés körüli feladatokban, az édesanyákat segítő tevékenységben találja meg. Ekkor határozta el, hogy bába lesz. Szülésznői képesítést szerzett, és 1979-ben kezdett el a gyöngyösi kórház szülészetén dolgozni. A közel 4 évtized alatt ezernél is több kismamának segített világra hozni gyermekét.

A 40 éves kimagasló szakmai és egyesületi munkája elismeréseként a Magyar Ápolási Egyesület Országos vezetősége ezüst kitűzővel jutalmazta. A kitüntetett azt mondja, ez évi nyugdíjba vonulása után is szeretne tovább dolgozni, és teljes érőbedobással részt venni a szülészet munkájában.


Tovább az archívumra