Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kivágták a fasort

Kivágták a fasort

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kivágták a Vármegyeház tér előtt található teljes fasort, így már jól látható a nemrég felújított épület. A kivágott fák helyére új cserjék kerülnek, a tervek szerint ezt még idén az idén véghezviszik. A nyesedékeket a téli időszakban a rászorulók között osztják szét.
Már teljes terjedelmében látható a felújított Vármegyeház tér homlokzata, ugyanis a mai nap folyamán kivágtak minden fát az épület előtt. Erre egyebek mellett azért volt szükség, mert nedvesedtek a falak- mondja a szakember.

– A tavalyi év szeptember havától indítottuk ezt a felújítást, a homlokzat-felújítás volt a lényeges szempont a Vármegye ház felújítása kapcsán, ugyanis a homlokzatból ezek az itt lévő növények teljesen elvették az épület jellegét, tehát a homlokzatot abszolút nem lehetett látni – mondta Kovalcsik József Városüzemeltetési főelőadó.

Ez pedig már a tervezet, a jövőben cserjéket és kisebb fákat ültetnek majd ide a kertészeti terv alapján.

– Fasor lesz benne, 10 méterenként, tehát szellős fasor. 10 méterenként lesznek a fák, cserjék, bokrok és akkor nem lesznek olyan magas növésűek, mint a mostaniak, hanem az épület szépségét kiemelendően alacsonyabbak lesznek, és jobban lehet látni. A tájba illő növényeket fog a tulajdonos ide hozni – részletezte a szakember.

A kivágott fákat a Városgondozási Zrt. telephelyére szállítják el. A téli időszakban tüzelőként használhatják majd fel, a rászoruló családok között osztják majd szét – hangsúlyozta Kovalcsik József, aki hozzátette, várhatóan még idén elkezdik a parkosítást.


Tovább az archívumra