Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lesz ingyen ebéd

Lesz ingyen ebéd

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tavaszi szünetben idén első alkalommal ingyenesen étkezhetnek azok a rászoruló gyerekek, akiknek szülei ezt írásban kérték. A több mint 500 hátrányos helyzetű, illetve rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekből, akiknek járna az ingyen ebéd, mindössze 47 – en éltek ezzel a lehetőséggel.

A gyermekvédelmi törvény változása kapcsán az idén az önkormányzatoknak kötelező a szünidőkben is a rászoruló gyermekek étkeztetése. A tavaszi szünetben első alkalommal lesz erre lehetőség Gyöngyösön is. Dr. Horváth Gábor igazgató azt a formanyomtatványt mutatja, amin jelentkezni kellett. Több mint 500 olyan családot kerestek meg személyesen, akiknek járna ez az egyszeri meleg étkezés.

Tehát alig 50-en kérték az ingyenes meleg étkezést a tavaszi szünetben, ami most 3 napot érint márc. 24,25 és 29. Az az óvodásoknál az étkeztetés folyamatos, így ők a tavaszi szünetben a saját tagóvodájukban vehetik igénybe ezt a szolgáltatást, míg a 47 iskolás egy helyen, a Berze Menzán étkezhet majd a szünetben.

Az igazgató azt mondja a szülők inkább a nyári szünetben szeretnének élni ezzel a kedvezménnyel. Ez egyébként most 74 gyermeket érint. A beérkező kérelmek szerint 14 óvodás és 60 iskolás étkezne a nyári szünet ideje alatt ingyen.


Tovább az archívumra