Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zebra: vizsgálják a kérést

Zebra: vizsgálják a kérést

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Vizsgálja a Magyar Közút annak lehetőségét, hogy a 3. számú főút Platán úti gyalogátkelőjén a lassabban közlekedők számára is lehetővé váljon a biztonságos, és megszakítás nélküli átkelés. Ahogyan arról már beszámoltunk, Szén Gabriella, a körzet képviselője felkereste a közút megyei igazgatóságát, mert a lakók azt mondták: a zebrán túl rövid ideig tart a zöld jelzés, és a középen található járdaszigeten csak kevesen férnek el egyszerre. A Közút közölte: mivel ez az átkelő egy összehangolt rendszer része, az egész gyöngyösi útszakaszt vizsgálniuk kell.

Osztott gyalogátkelő, négy sávon haladó forgalom, 7 másodperces zöld jelzés. Több panasz is érkezett Szén Gabriella körzeti képviselőhöz azzal kapcsolatban, hogy a 3. számú főút platán úti zebrájánál túl rövid ideig tart a zöld jelzés, és a középen található járdasziget mérete sem megfelelő.

– Nagyon sokan panaszkodtak, hogy nem érnek át a gyalogátkelőn, legalábbis szabályosan nem, csak piros jelzésen. Főként mondták ezt olyanok, akik idősebbek, akik kisgyerekkel közlekednek, és ugye a gyerek nem tud olyan gyorsan közlekedni, volt olyan óvónő, aki jelezte, hogy óvodai csoporttal esélye nincsen itt áthaladni, illetve rengeteg babakocsis – sorolta a képviselő.

A Magyar Közút megyei Igazgatóságának osztályvezetőjétől megtudtuk: az egész gyöngyösi útszakaszon összehangolt lámpajelzések segítik a közlekedést, így ha ezen a zebrán változtatnak valamin, az, az egész útszakaszt érinteni fogja.

– Bármilyen beavatkozásra lesz lehetőség, ugye lehet adott esetben programmódosítás vagy a fázis lefolyás módosítása, vagy bázisoknak az összevonása, mindenképpen a teljes szakaszt vizsgálni kell, tehát a teljes Gyöngyös városi átkelési szakaszt vizsgálni kell, mivel ez egy hangolt rendszer része – közölte Simon Lajos forgalomtechnikai osztályvezető.

Így, az autósoknak nem kell attól tartaniuk, hogy az útszakaszon nem tudnak majd folyamatosan haladni. A terelősziget méretén azonban egyelőre nem változtatnak, hiszen ez minden előírásnak megfelel, ez egy két méter széles felület. Ezen változtatni csak a közútkezelő, és az önkormányzat engedélyével lehet.

A közút arra kéri a járókelőket, hogy használják a várakozó gombot, mert azok segítségével gyakrabban vált a lámpa. Az előre beütemezett időkorlát pedig egy napon belül is változik, ezzel próbálják könnyíteni az utazók dolgát a délelőtti és a délutáni csúcsidőben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
10:06
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - Az aranyszőrű bárány
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 2. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság