Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megáldották

Megáldották

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Dr. Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg a nemrég energetikai korszerűsítésen átesett gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Iskolát. Az intézmény fenntartója az egri főegyházmegye az idei tanévtől, mivel a településen mindig is nagy hangsúlyt fordítottak arra, hogy a gyerekek életében fontos szerepet játsszon a hit és a vallás. Az épület így nem csak kívülről, hanem belülről is megújult.

Sokat készült a gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola énekkara a fellépésre, ugyanis többek között az egri érsek is az intézménybe érkezett, hogy megáldja azt. Dr. Ternyák Csaba beszédében hangsúlyozta: egy iskolai közösségben nem csak az számít, hogy ki mennyire erős vagy okos, fontos, hogy megbízható, elfogadó és lelkiismeretes is legyen.

– Az igazi hatékonyság nem csak a befektetett munkán múlik, hanem azon is, hogy azt a munkát milyen szeretettel, milyen odaadással tudjuk végezni – vélekedett.

Az intézmény ettől a tanévtől tartozik az egyházmegye fenntartása alá, ez nem csak az iskolának, hanem a településnek is fontos volt.

– Mindenképpen nagy hangsúlyt fektet a település és az iskola nevelőtestülete a gyerekek szellemi, lelki fejlődésére is. Mindenképpen egy hozzáadott többlet érték az, hogy ha szellemiségben is, szellemben is hozzá tudunk tenni a gyermekek neveléséhez – mondta Nyilasné Nádudvari Zsuzsanna polgármester-

Az iskola nem csak belsőleg, hanem külsőleg is megújult. Egy uniós pályázat keretében több mint 70 millió forintból energetikai korszerűsítés valósult meg, megújult az intézmény teljes homlokzata, kicserélték a nyílászárókat, és a szigetelésen is javítottak. Nyilasné Nádudvari Zsuzsanna elmondta: a harminc éves intézményt most először újították fel, a közeljövőben pedig több, települési épületet is szeretnének korszerűsíteni.


Tovább az archívumra