Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Beiratkozás

Beiratkozás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mintegy 250 kisiskolás kezdheti meg jövőre Gyöngyösön az általános iskolát. Az első évfolyamra a tanköteles korú gyermekeket április 14-én és 15-én kell beíratni. Szabad iskolaválasztás van. A szülők dönthetnek, nemcsak az állami iskolákba íratják be gyermekeiket, a térségben több egyház által fenntartott iskola közül is választhatnak.

Éppen szünet van a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskolában. Ide csaknem 400 diák jár, mondja az igazgató. Idén szeptembertől is csaknem 70 kisdiák szeretné itt megkezdeni az első osztályt. Két osztályt indítanak, már évek óta teljes létszámmal.

A járási tankerületben az állami fenntartású iskolákban a 17 településen az előzetes felmérések szerint csaknem 550 tanköteles korú gyermek kezdi majd meg a tanulmányait szeptembertől. Ennek csaknem a fele ül Gyöngyösön az iskolapadokba. Nekik április 14-én és 15-én kell beiratkozniuk a választott iskolába.

A szülőknek a gyermekük személyazonosító kártyája és a lakcímkártya mellett az iskolai érettséget igazoló dokumentumot is el kell vinniük, illetve a beiratkozáskor nyilatkozni is kell a szülői felügyeleti jogról – mondja az igazgató.

Ezen a napon kell dönteniük arról is, hogy hittant vagy hit és erkölcstant tanuljon-e majd a gyermekük. A katolikus iskolákban pedig vállalniuk kell az évenkénti négy kötelező szentmise-látogatást.


Tovább az archívumra