Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kevés az ötlet

Kevés az ötlet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. fórumot tartott helyi vállalkozók bevonásával a laktanya épületének hasznosításáról. A találkozó célja az volt, hogy az önkormányzat megtudja, milyen funkcióval töltenék meg a gyöngyösi vállalkozók a laktanya területén található mintegy 1300 négyzetméteres felújítandó épületet.

Nem volt túl nagy az érdeklődés a vállalkozók részéről a fórum iránt, pedig a város egyik jelentős épületéről, a laktanya területén álló 1300 négyzetméteres épület hasznosításáról lehetett volna szó a találkozón. A Várostérség Fejlesztő Kft. a helyi vállalkozóktól várt ötleteket arra, hogyan hasznosítanák az épületet.

– Szeretnénk tudni, hogy a város lakosai, aminek a része a vállalkozók is, mit szeretnének a laktanya területén, hogy megvalósuljon. Bármi megvalósulhat még, aminek a realitása megvan, ami belefér a pénzügyi keretekbe, illetve az önkormányzat döntése abba az irányba viszi el, amit ők szeretnének. Õk dönthetnek, a képviselők, hogy milyen irányba menjünk – érvelt Kósa Miklós műszaki menedzser.

A vállalkozók részéről kevés konkrét terv került napvilágra, ezek közül főként sport és szabadidős tevékenységeket, egyebek mellet kerékpárkölcsönző, vagy rekreációs központ létrehozását támogatnák. Ezen kívül leginkább nem a hasznosításról, hanem az ingatlan rendezésének részleteiről érdeklődtek. A fórumon részt vett Báry Péter a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének alelnöke is, aki felszólalásában az egységes koncepciót hiányolta a tervekkel kapcsolatban.

– Akkor lehet ebből az egész laktanyaügyből valami, hogyha hozzáértő csapat összeállít egy koncepciót, egy elképzelést, egy vázlatot, hogy mi az irány, hova szeretnénk eljutni. Ekkor kell megkérdezni minket és mindenkit, hogy mit tud hozzátenni ehhez az elképzeléshez – vélekedett.

Egyelőre az önkormányzat részéről sincs elfogadott terv arról, milyen funkcióval töltenék meg a laktanyában álló épületet, a képviselő-testület később dönt a hasznosításról.


Tovább az archívumra