Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Folytatják a gyűjtést

Folytatják a gyűjtést

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem tesz le az aláírásgyűjtésről az MSZP. A „háromigenes” népszavazás témáiról tartott sajtótájékoztatót Gőgös Zoltán, országgyűlési képviselő, az MSZP elnökhelyettese, Kész Zoltán, független országgyűlési képviselő, valamint Korózs Lajos országgyűlési képviselő, Gyöngyösön. A földpályázatok, és a bérplafon mellett, a boltzárral kapcsolatban is aláírást gyűjtenek, annak ellenére, hogy az Országgyűlés kedden eltörölte a vasárnapi boltzárat.

Úgy vélik, nem kizárt, hogy újból bevezetik ezt a törvényt, és szerintük meg kell védeni a vasárnap szabadságát.

Elkezdi az aláírások gyűjtését az MSZP a vasárnapi boltzár elleni népszavazáshoz, mert szerintük a kormány nem tett le arról, hogy ismét bevezesse az intézkedést – mindezt úgy, hogy tegnap 163 igen szavazattal, 2 nem ellenében és 11 tartózkodás mellett, elfogadták az előterjesztést.

– Nem akarunk itt megállni, hitelesített ívünk van, ez a mai napon a kezünkbe kerül, és ezért lesz a háromigenes, hogy igenis az emberek erősítsenek rá arra a szándékukra, hogy nem akarják, hogy ezzel trükközzenek, nem akarják, hogy a miniszterelnök-helyettes azt mondja, hogy ez csak egy átmeneti állapot. Nem! A vasárnappal kapcsolatos döntési szabadság az alapvető emberi jog – fogalmazott Gőgös Zoltán.

A 100 százalékos bérpótlék felére csökkentésével sem értenek egyet, ezért szakszervezetekkel kezdtek el kidolgozni egy úgynevezett pihenőnapi-bérpótlék rendszert – tette hozzá Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő.

A sajtótájékoztató további témája volt a „lopásgátló népszavazás”, amely arra irányul, hogy az állami cégeknél hirdessenek kétmillió forintos bérplafont – hangsúlyozta Kész Zoltán, független országgyűlési képviselő.

– Az én eredeti 13 kérdésem, mind a 13 a lopásra fókuszálódott, nagy szerencse volt, hogy ezt az első kérdést a bérplafonnal kapcsolatban már januárban átengedte a választási bizottság, így onnantól számítva már elkezdhettünk gyűjteni, és utána természetesen az is egy óriási szerencse volt, hogy Gőgös Zoltán kérdése a termőfölddel kapcsolatban is átment a szűrőn, így egyesítettük erőinket, ezt kiegészítette a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos népszavazási kezdeményezés – sorolta.

A termőföld-kérdéssel kapcsolatban a jelenlévők úgy fogalmaztak: mindenképpen állami kézben kell maradni az egyetlen aktív vidékfejlesztési eszköznek, és azt is meg kell vizsgálni, hogy ki vásárolta meg, adózott jövedelemből.

A népszavazást ősszel, vagy kora tavasszal szeretnék végrehajtani – derült ki a sajtótájékoztatón.


Tovább az archívumra