Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fiatalokat hívtak

Fiatalokat hívtak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kitelepüléses véradásnak és önkéntes segítőknek adott otthont a Berze Nagy János Gimnázium. A főként fiatalokat megszólító programon egymást követték a segítőszándékú emberek, nem csak diákok és külsős érdeklődők, hanem az intézmény pedagógusai is szép számmal jelentek meg a véradáson. A szervezők folyamatosan, új eszközökkel próbálnak minél több embert véradásra buzdítani, de a hagyományos programokat is folytatják, idén is lesz például középiskolások véradóversenye.

– Akkor nagyon féltem, de rájöttem, hogy nem kell félni tőle – Cucka Viktória első véradásáról mesélt, miközben a másodikra készült itt a Berze Nagy János Gimnáziumban. Nem először szervezett ide a Magyar Vöröskereszt területi szervezete véradást, hiszen a legkönnyebben egy iskolában tudnak több fiatalt bevonni a segítségnyújtásba.

– Azoknak a szülőknek a gyerekei mindig jönnek véradásra, ahol a szülők is véradók. Ahol a szülők nem véradók, ott a gyerekeknek más az érdeklődési körük és nem gondolják azt, hogy esetleg ők is elmehetnének véradásra, egészen addig, amíg a másik barátjuk, ismerősük, iskolatársuk nem szól, hogy gyere te is vért adni – mondta Liszkainé Aradi Mária, a Magyar Vöröskereszt területi vezetője.

Vagyis Aradi Mária szerint fontos, hogy a szülők is ösztönözzék a gyermekeiket. A gyöngyösi gimnázium már régóta működik együtt a Magyar Vöröskereszttel, számukra is fontos a segítségnyújtás. Most is egymás után jöttek a diákok a taj kártyájukkal.

– Én nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a diákok erre a helyzetre reagálnak, mert azok a diákjaink, akik betöltötték a 18 évet és 50 kiló, vagy afölött vannak, nagyon nagy arányban, és egyre növekvő arányban vannak itt és adnak vért – mondta Czinder Péter igazgató.

A Magyar Vöröskereszt nem csak iskolák bevonásával próbálnak segítőket toborozni, hanem folyamatosan újfajta programokkal hívják fel a figyelmet a véradás fontosságára. Idén is lesz lehetőség vért adni az egyik gyöngyösi szórakozóhelyen, és most is meghirdetik a középiskolások véradó versenyét is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Vidróczki gála 2019 - Szűcsi Gömbőc - Magyarbődi táncok
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Azerbajdzsán
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság