Kezdőlap » Hírek - Aktuális » József Attila emlékére

József Attila emlékére

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

József Attila születésnapja, és a Magyar Költészet Napja alkalmából szavaló versenyt rendeztek a József Attila Szakközépiskolában, immáron 26. alkalommal. A már hagyományosnak számító eseményen ezúttal 5 város, 13 iskolája képviseltette magát. Egy József Attila verssel és egy szabadon választott költeménnyel indulhattak a résztvevő fiatalok.

– Intézményünk 1990 óta immáron 26. alkalommal rendezi a József Attila szavaló versenyt, nagyon fontosnak tartjuk, hiszen József Attila születésnapja egyben a költészet napja is, és hát nagy örömünkre szolgál, hogy iskolánk névadója, ezt a hagyományt ápoljuk – mondta Sinka Istvánné, a József Attila Szakközépiskola igazgatója.

A verseny kétfordulós volt, első alkalommal egy József Attila verssel készültek a gyerekek, ezt követően pedig egy szabadon választott költeményt hallgatott meg a szakavatott zsűri, amely az előadásmód mellett, számos más szempontot is figyelembe vett az értékelésnél.

– Az előadásmód, megfelelő verset választottak-e maguknak, a korosztályoknak megfelelnek-e ezek a dolgok, és az összhatás – részletezte Pelléné Bata Ágnes, munkaközösség vezető.

Bence minden évben részt vesz ezen a megmérettetésen, idén József Attila, Kész a leltár című versét választotta. Mint mondja ez egy jó lehetőség arra, hogy a fiatalok újra megértsék a hagyományok fontosságát.

– Mindenképpen fontosnak tartom, hogy évente megrendezésre kerüljön ez a verseny, ugyanis fontos szerepet játszik abban, hogy a saját hagyományainkat megőrizzük, és esetleg külföldi írók verseivel, vagy saját szerzeményekkel a saját tudástárunkat is bővíthetjük – mondta a 12. osztályos Kerékgyártó Bence.

A fiatalok könyvjutalomban részesültek az eseményt követően.


Tovább az archívumra