Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közönségdíjas a kilátó

Közönségdíjas a kilátó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Rangos nemzetközi elismerést zsebelt be a Galya-kilátó. A tavaly felújított épület bekerült a legnagyobb amerikai online építészmagazin éves versenyébe Renováció kategóriában, ahol végül a közönségdíjat nyerte el.

Sokáig egy kínai teaházzal volt holtversenyben a kilátó, de az internetet aktívan használók segítségével a legtöbb szavazatot az egyetlen magyar épület kapta. A szakemberek szerint ez nem csak a tervezőknek jelent nagy elismerést, de a Felső-Mátra turizmusán is javíthat.

Ezt Kovács Csaba, a Galya-kilátó egyik tervezője mondta, nem sokkal azután, hogy az építmény bekerült a legnagyobb amerikai online építészmagazin éves versenyébe Renováció kategóriában. Végül valóban egy közös öröm és közös elismerés lett, ugyanis közönségdíjat nyert Magyarország egyetlen jelöltje. Még a bejáratnál is arra buzdítottak mindenkit, hogy szavazzon az egyik internetes portálon. Sokáig holtversenyben volt a kilátó egy kínai teaházzal, végül azonban az épület különlegessége, szépsége és a páratlan kilátás meggyőzte a voksolókat.

A díj nem csak a renoválás munkálataiban részt vevőknek jelent dicsőséget, hanem a Felső-Mátra turizmusán is javíthat.

– Én úgy gondolom, hogy ez egy húzóerő lehet itt a Felső-Mátra térségben mindenképpen, illetve az egész Mátrának, illetve a tágabb térségnek is, egyre több látogató jön ide, hogy megnézze ezt a kilátót – vélekedett Molnár Tamás, a Galyatető Turistacentrum üzemeltetési vezetője.

A kilátó egyik különlegessége, hogy két szinten úgynevezett bivakszállást alakítottak ki színes körablakokkal, itt gyakran szállnak meg turisták. Páratlan látványt nyújt közel 1000 méteres magasságban a 360 fokos panorámás kilátás is, így joggal figyeltek fel rá az amerikai szakemberek is.

A tavalyi Média Építészeti Díja versenyen két díjat is bezsebelő Galya-kilátó egyébként a közelmúltban a nemzetközi médiában is hódított. Egyszerre több nívós külföldi szakmai online oldal is felfigyelt rá.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:04
A hegy leve - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság