Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Havazott Kékestetőn

Havazott Kékestetőn

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Havas táj fogadta ma a Mátrában kirándulókat, Kékestetőn és Galyán is több centiméter hó hullott. A téli csapadék tegnap délután érkezett térségünkbe, ma már Kékestetőn akár hóembert is lehetett építeni. A turisták zöme nem télre készült, így sokan meglepődve tapasztalták, hogy inkább csizmát kellett volna húzniuk tavaszi cipő helyett.

Április vége, Kékestető, Galyatető, hóesés. Míg tavaly március utolsó napjaiban elbúcsúzott a Mátrától is a tél, addig idén tavasz közepén is lehet hóembert építeni. Bár a hőmérséklet fagypont körül volt napközben, a hó gyorsan olvadt, de így is lehetett élvezni a téli Mátrát. Sokan örömmel tapasztalták, hogy ilyen meglepetés várta őket Kékestetőn.

Bár a pulóver alatt is csak rövid ujjút viseltek, örömmel sétáltak az ország legmagasabb pontján. A köd miatt a tornyot is alig lehetett látni, de igazi téli táj fogadta az idei érkezőket. Voltak, aki már tegnap kifigyelték a hóesést, így most melegen öltözve érkeztek Kékestetőre.

Sokan az erdő sűrűjéből érkeztek, ez a hölgy Amerikából jött Magyarországra, de hóesésre ő sem számított.

Õk Budapestről indultak a Mátrába kirándulni, így számukra is furcsa volt, hogy az enyhe tavaszi időből megérkeztek a télbe. De a táj mindenkit kárpótolt, még ha fáztak is. A magasabban fekvő tájakon még pár napig előfordulhat hószállingózás, így érdemes kesztyűt és sapkát is húzni, hiszen a hóesés mellett köd és erős szél is hűti a levegőt.

Arra, hogy áprilisi végén ilyen havas idő legyen, legutóbb 1997-ben volt példa, akkor 12 centi hó esett a Mátrában.


Tovább az archívumra