Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bölcsődék napja

Bölcsődék napja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A bölcsődei dolgozók elhivatott és áldozatos munkáját idestova 7 éve ismerik el Gyöngyösön a Bölcsődék Napján. A Családi Intézetben megtartott ünnepségen a hagyományoknak megfelelően ezúttal is kitüntették azokat, akik kiemelkedő munkát végeztek az elmúlt időszakban. Idén a Visonta úti bölcsőde két dolgozóját, Balázs Gáborné és Ács Istvánnét jutalmazták.

„A tanítás csak információt tölt a fejekbe, de a nevelés: növel. Nem mennyiséget ad, hanem minőséget. Segít egy rózsának igazi rózsává válni.” – Müller Péter versének egy részlete volt az idei Bölcsődék Napi ünnepség jelmondata, melyet már 7 éve rendeznek meg városunkban.

– A nők egyenjogúságával, illetve a tanuláshoz és a munkához való jogának érvényesülésével párhuzamosan a bölcsődék fontossága egyre inkább növekszik. Tulajdonképpen a bölcsődék azok az intézmények, amelyek lehetővé teszik, hogy a mai nők teljes életet élhessenek – mondta köszöntőjében dr. Tatár László alpolgármester.

Hozzátette: Gyöngyösön 1862-ben, dr. Vezekényi István közreműködésével nyílt meg az első bölcsődés korú gyermekek ellátására szolgáló intézmény.

Ezt követően Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke vette át a szót, aki kiemelte: az anyagi elismerés hiánya most a legnagyobb probléma, ezért harcolnak jelenleg is.

A kitüntetést elsőként Balázs Gáborné kisgyermeknevelő vehette át, aki a Visonta Úti Bölcsőde dolgozója.

– A kitüntetést, az elismerést nagyon köszönöm, igazán jól esett. Ezt a munkát csak azért csinálom, mert nagyon szeretem csinálni, a többi semmi nem fontos, csak a gyerekek – fogalmazott.

Szintén elismerésben részesítették Ács Istvánné kisgyermeknevelőt, aki ugyancsak a Visonta Úti bölcsőde dolgozója, és 1979 óta dolgozik ebben a szakmában.

– Szeretném megköszönni a vezetőnőmnek, hogy gondolt rám, mert én úgy gondolom, hogy nagyon nagyon sok olyan dolgozó van, aki hasonló korú már, mint én, és mindannyian megérdemelnék – mondta.

Az ünnepség végén Szén Gabriella önkormányzati képviselő mondott pohárköszöntőt, aki hangsúlyozta: az élet legmeghatározóbb pillanata az, amikor kilépünk az otthon melegéből és bölcsődébe adjuk gyermekünket, itt van nagyon fontos szerepe a jó szakembereknek.


Tovább az archívumra