Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ruha volt, ruha lett

Ruha volt, ruha lett

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új életet kapott ruhákat mutattak be Föld napi rendezvényükön a Fecske úti tagóvoda ovisai. Pár héttel ezelőtt egy ládában gyűjtötték össze a megunt, használhatatlanná vált farmerokat és csipke anyagokat, ezeket Réti Éva dizájner gyűjtötte össze, ezekből készült el az új kollekció. A gyöngyösi tagóvodában közel húsz nagycsoportos gyermek vonult fel, és mutatta be a legújabb gyermekruhákat.

Ezeket már egyszer kinézték, felpróbálták, megvették, hordták, szerették, majd kinőtték vagy megunták. Régi kinőtt, megunt ruhákat alakít át Réti Éva dizájner, aki a Fecske úti tagóvoda Föld napi rendezvényén mutatta be legújabb kollekcióját. A divattervező iskolákban, óvodákban és egyetemeken gyűjti össze a farmer és csipke anyagokat, majd ezeket felhasználva alkotja meg az új, divatos szetteket. A Föld napi rendezvényen így a divatvilágban is megmutatták az újrahasznosítás fontosságát.

– A Fecske úti óvodában a környezeti nevelés, a környezettudatosság valóban megvalósul, és én a szülői szervezet elnökeként nagyon büszke vagyok erre, hogy a gyermekeink, a kis óvodások rengeteget tudnak a környezettudatosságról, a fenntarthatóságról – fogalmazott Matúz Viktória, a Fecske Úti Tagóvoda Szülői Szervezete elnöke.

A divatbemutatón közel húsz óvodás vonult fel, volt, aki kicsit mogorván, volt, aki pörögve, és volt, aki integetve mutatta be a gyermek kollekciót. A kis modellek igazán a magukénak érezték a ruhákat.

A bemutatóval maga a divattervező is meg volt elégedve. Réti Éva négy éve készít megunt ruhákból új darabokat, célja pedig, hogy megismertesse az emberekkel az újrahasznosítás ezen ágát.

– Iskolákba, óvodákba, középiskolákba, egyetemekre járunk, ez pont azért van,hogy a fiatalokat tanítsuk meg az újrahasznosítás fontosságára,ott például elmeséljük, hogy a farmer előállítása mennyire környezetszennyező, az óvodába pedig így tudjuk megfogni a gyerekeket,és a gyerekeken át igazából a szülőket is – vélekedett.

Réti Éva új ruhái hamarosan ismét a térségbe érkeznek, ugyanis a Muzsikál az Erdő programjain felnőtt és gyermek kollekcióit is bemutatja majd.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
09:13
Vidróczki gála 2019 - Szűcsi Gömbőc - Magyarbődi táncok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Azerbajdzsán
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 2. rész
18:13
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Kalocsai mars és friss részlet
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fogadóóra 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:05
Fogadóóra 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság