Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Családi nap

Családi nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Föld Napja alkalmából Családi napot rendeztek a Mátra Múzeumban, ahol a gyermekek szüleikkel együtt ellátogathattak egy ismeretterjesztő előadásra, részt vehettek ősmaradvány preparáláson, és kézműves foglalkozásokon is. A szervezők minden évben kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy minél fiatalabb korban felhívják a figyelmet a környezetvédelemre.

Hallottak már önök arról a kifejezésről, hogy hajdanóc? – azok, akik ellátogattak dr. Dávid Árpád életnyomkutató előadására, azok megtudhatták, hogy ez nem más, mint az ősmaradvány, amely valójában egy időgép, hiszen segítségével egy-egy történetet ismerhetünk meg.

De nem csak erről lehetett információt szerezni, hanem például arról is, hogy milyen dinoszauruszok léteztek. Dorka éppen azt sorolja, hogy milyen dínókat ismer.

Idén először választották meg az év ősmaradványát, ezért a geológiát körüljárva szervezték meg ezt a napot a gyöngyösi múzeumban. Ennek megfelelően lehetett például ősmaradványt preparálni.

– Itt az a cél, hogy a gyerekek egy kis komplex játék keretén belül megismerjék az őslényvadászok munkáját, ősmaradványokat preparálhatnak, azokat fel tudják cédulázni, meg tudják határozni, és amit gyűjtenek, azt hazavihetik. Ez igazából egy játék, amin keresztül nagyon sok ismeretet tudnak szerezni – mondta Fodor Rozália muzeológus.

A kastélyban megtekinthették az ősmaradvány kiállítást, emellett pedig kerti és kézműves foglalkozások várták a gyermekeket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság