Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Állampolgári nevelés tábor

Állampolgári nevelés tábor

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Állampolgári Nevelés Tábornak adott otthont a sástói ifjúsági tábor a hétvégén. A fiatal iskolások egyetemistáktól tanulhattak kiscsoportos foglalkozásokon gazdaságról, kultúráról, valamint az emberi együttélésről.

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Bibó István Szakkollégium hallgatói az Állampolgári Nevelés Tábort, amelynek székhelyéül idén Sástót választották. A szakkollégium három pillérre épül, amelyből az egyik a társadalmi felelősségvállalás, ennek keretében rendezték meg a tábort.

Az egyetemisták célja, hogy alapvető állampolgári ismereteket adjanak át a fiatalabb korosztálynak.

Így az ország több pontjáról is érkeztek diákok. A rendezvény sikerét mutatja, hogy a gyerekek számára a táborban való részvétel egy fajta jutalmat jelent tanulmányi eredményeikért, ráadásul van, aki már másodjára tért vissza a bibósokhoz.

A tanítás egy munkafüzet segítségével zajlik, amelyet a szakkollégium diákjai állítanak össze, később pedig ők tartják a foglalkozásokat is.

Az iskolások számára változatos programokkal igyekeztek maradandó élménnyé varázsolni a Sástón töltött öt napot. A tanulást kirándulásokkal, játékos programokkal tették színesebbé.

Szombaton az oktatási jogok biztosa tartott interaktív előadást a diákoknak.

Nagyon fontos, hogy a gyerekeket az ilyen táborokban sikeresen ki tudják ragadni a megszokott, intézményesített környezetből, megtanulnak csapatban dolgozni, csapatként gondolkozni, és átlátják, hogyan hat egymásra a művészet, a jog, az irodalom és a gazdaság – tette hozzá a biztos.


Tovább az archívumra