Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Támogatásokról döntöttek

Támogatásokról döntöttek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nagyobb lesz a gyöngyösi képviselő-testület mozgástere a szociális támogatások odaítélésekor. A grémium csütörtöki döntése értelmében ezentúl több támogatás is megítélhető lesz abban az estben, ha a kérelmező jövedelme minimálisan meghaladja a rendeletben foglalt mértéket. A testület alapítványok, civilek és nyugdíjas szervezetek támogatásáról is döntött.

A szociális ellátásokról szóló rendelet módosításával várhatóan kevesebb kérelmet kell majd a képviselő-testületnek elutasítani amiatt, hogy a kérelmező jövedelme minimális mértékben meghaladja a rendelet által előírt mértéket. A tüzelőanyag-támogatás és az elemi kár enyhítésére nyújtott támogatás kivételével a képviselő-testület a támogatást abban az esetben is megállapíthatja, ha a jövedelem legfeljebb a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 20 %-ával (jelenleg 5 700 Ft) meghaladja a rendeletben meghatározott értékhatárt. A változtatás után várhatóan másfél-kétmillió forinttal több támogatást állapíthat majd a grémium a rászorulók részére.

A testület döntött alapítványok, civil szervezetek támogatásáról is, egészségügyi, oktatási-nevelési és szociális-karitatív célra a szakbizottságok területenként egymillió forintos keretösszeggel hirdettek pályázatot, amelyet a pályázók között a bizottságok javaslatai alapján a testület osztott szét. A városban működő nyugdíjas szervezetek összesen hárommillió forintra pályázhattak, a grémium tizenkét pályázót részesített támogatásban.

A képviselők döntöttek mezőőri pályázat kiírásáról és közterületek elnevezéséről is. A testület döntése alapján a buszmegállót körülvevő területet Búzapiac térnek nevezik el, tekintettel arra, hogy a jelenlegi autóbusz pályaudvar helyén történeti források szerint 1875 és 1959 között búzapiac működött. A képviselők a Sárhegy oldalán található, 7506-os helyrajzi számú területet Puttonyos dűlőnek nevezték el.

A képviselő-testület a további egyeztetések érdekében nem tárgyalta a közösségi együttélés és az állattartás szabályairól szóló rendelettervezeteket, amik így később kerülnek a képviselők elé.


Tovább az archívumra