Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lányok napja

Lányok napja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Interaktív pályaorientációs napot tartottak a Károly Róbert Főiskolán gyöngyösi, egri és füzesabonyi középiskolás lányok számára. A „Lányok Napja” elnevezésű akció célja az volt, hogy informálja a lányokat a műszaki, technológiai, mérnöki és informatikai pálya előnyeiről, bővítve a látókörüket. A kampány olyan pályaválasztási lehetőségekre hívja fel a lányok figyelmét, amelyekre általában nem gondolnak, és egyben ösztönzi is őket. Gyöngyösön az Apollo Tyres csatlakozott a programhoz, így a gyöngyösi főiskolán egy előadás keretében hallhattak információkat az érdeklődők a gumiipari üzemről.

Gyöngyösről, Egerből és Füzesabonyból érkeztek azok a középiskolás lányok, akik egy pályaorientációs program keretein belül ismeretterjesztő előadást hallhattak az Apollo Gumigyárról. Bányai Tibor HR igazgató elmondta, a nők ugyanolyan fontos munkaerők, mint a férfiak.

– Ez a rendezvény szervesen beleilleszkedik az Apollo Tyres közép és hosszú távú stratégiai elképzelései közé. Mi számítunk a női munkaerőre, számítunk ezekre a lányokra, 3-4 év múlva, amikor majd kikerülnek a munkaerőpiacra. Azért is számítunk a lányokra, mert ők becsületesek, precízek, pontos munkavégzésük van – ecsetelte.

A gyöngyösi főiskolán az előadást kifejezetten nők tartották, akik azt is elmesélték, miért helyezkedtek el ebben a szakmában. Így szerették volna felkelteni a lányok érdeklődését.

Õ pedig Telek Andrea, akinek júliusban kezdődik el az elméleti képzési időszaka az Apollo Gumigyárnál, októberben pedig gyakorlati képzésre indul Indiába. Azt mondja, minden lánynak, aki érdeklődik a műszaki pálya iránt, érdemes ide jelentkeznie, hiszen számos lehetőség rejlik benne.

– Én igazság szerint egész életemben férfi szakmákat tanultam, mint rendészet, mint gépészet. És most egy olyan lehetőség adódott, hogy úgy voltam vele, hogy muszáj elfogadni – mondta.

Bányai Tibor hozzátette: rendkívül elégedettek, hiszen szeptembertől duális képzés lesz, és a gyöngyösi József Attila Szakközépiskolában, valamint a hevesi Eötvös József Szakközépiskolában 3 osztályt tudnak majd elindítani, abroncsgyártó és gumiipari technikusi képzésben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:14
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - Klip
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:05
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Márkus Liza és Gonda László koncertje
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 3. rész
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nemzetiségi magazin
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság