Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tehetségsegítők

Tehetségsegítők

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szakmai fórumot tartott a Heves Megyei Tehetségsegítő Tanács Gyöngyösön a Mátra Múzeumban. A tanácskozáson a város nevelési és oktatási intézményeinek vezetői vettek rész, akik a korszerű tehetségfejlesztésről és a komplex tehetséggondozó műhelyekről, programokról hallhattak előadásokat.

„Hazai Tehetségsegítő Tanácsok támogatása” című projektre pályázott a megyei tehetségsegítő, így ennek részeként rendezték meg Gyöngyösön szakmai fórumukat. A rendezvényt Dr. Tóth Zoltánné a KLIK Gyöngyösi Tankerület igazgatója nyitotta meg, aki elmondta egy ilyen fórum, bátorítást, ötleteket ad és felhívja a téma fontosságára a pedagógusok figyelmét.

A tehetség korán megmutatkozhat, egy jó pedagógus pedig észre is veszi ezt és segít abban, hogy ezek a gyerekek ne vesszenek el. A komplex tehetséggondozás program nemcsak kiemeli és észreveszi ezeket a különleges gyermekeket, hanem hosszútávon segítséget nyújt számukra.

Az országgyűlés 2008-ban fogadta el a Nemzeti Tehetség Programot, így már törvény is szabályozza, hogy az iskolákban foglalkozni kell a tehetséggondozással. A kiemelten tehetségesek pedig azok a gyerekek, akik átlag feletti általános vagy speciális képességek birtokában magas fokú kreativitással rendelkeznek és felkelthető bennük a feladat iránti erős motiváció – az ilyen tehetségek megtalálása és felkarolása a pedagógusok számára öröm és kihívás is egyben – hangzott el a fórumon.


Tovább az archívumra