Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Járási tudástár

Járási tudástár

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Járási tudástárak Heves megyében címmel tartottak műhelyfoglalkozásokat és workshopot Gyöngyösön a kulturális közfoglalkoztatottaknak. A Nemzeti Művelődési Intézet programjának célja a kapcsolatépítés és a tapasztalatcsere volt.

A közmunkáról sokaknak az utcákat rendben tartó munkások jutnak először eszükbe. Ám sokan vannak az országban olyanok is, akik kulturális területen dolgoznak közfoglalkoztatottként.

– A másik csapat, akiket képzettségük, végzettségük, szándékuk, akaratuk alapján akár a munkaügyi központok, akár a város, akár egy művelődési intézmény ki tud emelni, próbálja olyan hasznos tevékenységre alkalmazni, mint ahogy önöket is. És ebben őszintén mondom, komoly esélyek vannak – mondta Hiesz György polgármester.

Ebből a körből sok esetben a közmunka lejárta után is tovább tudják foglalkoztatni a jó munkaerőnek számítókat. A kulturális közfoglalkoztatottak munkaköre igen széleskörű.

– A helyi társadalomfejlesztést segítő programok részvételét generáljuk, az országos közművelődési statisztika és minőségfejlesztés területén végzünk programokat, felnőttképzés, élethosszig tartó tanulás, gazdaságfejlesztést elősegítő mintaprojektjeink vannak – részletezte Csathóné Sebők Erika, a Nemzeti Művelődési Intézet területi koordinátora.

2013-ban Gyöngyös volt az első állomása annak az országos roadshownak, ami bemutatta a kulturális közfoglalkoztatás lényegét. A közös munka pedig azóta is tart.

– 2013 óta folyamatosan partnerei vagyunk ebben a projektben a Nemzeti Művelődési Intézetnek. Olyannyira, hogy tavaly még a képzésben is részt vállaltunk, illetve felkértek minket, hogy segítsük a képzést – mondta el Dr. Birnbaumné Pintér Mária, a GYÖNGYÖK igazgatója.

Megyénkben 5 településen, többek között Gyöngyösön is lehetőség nyílt arra, hogy a kulturális közfoglalkoztatottak megosszák egymással tapasztalataikat egy workshop keretein belül. A szervezők sikeresnek értékelik a programsorozatot.

– Az a célunk, hogy a kulturális közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségeket minél jobban, minél szélesebb körben feltérképezzük. Ez az első alkalom, én úgy gondolom, hogy egy nagyon jó indító rugója volt ennek a szakmai hálózatnak és ennek a hálózatosodásnak az elősegítésére – jegyezte meg ennek kapcsán Muliter Mariann, az NMI Heves megyei irodájának munkatársa.

A Nemzeti Művelődési Intézet célja, hogy az itt kialakult kapcsolatokat a jövőben is ápolni tudják az intézmények. Erre hasonló programok kínálnak majd lehetőséget.


Az Aktuális napi hírei (2016-05-12 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 2. – Szópárbajok - rajzfilm sorozat
09:15
Molnár Dániel - Édesanyám
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:13
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Üzleti negyed - gazdasági magazin - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság