Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Környezettudatos nevelés

Környezettudatos nevelés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hetedik alkalommal rendezték meg a Madarak és Fák Napját a Tündérkert Úti Tagóvoda udvarán, ahol gyerekek, szülők és nagyszülők egyaránt jól érezték magukat. A tartalmas délelőttön lehetett például terméseket, leveleket felismerni, madár-tudáspróba is volt, és fát is ültethettek. Az intézmény pedagógia programjának, és az éves munkatervnek fontos része a környezettudatos magatartásra nevelés.

Ez a kisfiú éppen azt meséli, hogy milyen madarakat ismer. Az egyik feladat ugyanis madárfelismerés volt a Madarak és Fák Napja alkalmából megrendezett családi délelőttön a Tündérkert Úti Tagóvodában.

Az intézményben hét éve hagyomány már, hogy ilyenkor különféle hasznos programokkal várják a kicsiket és nagyokat.

– A Madarak és Fák Napja ugye a természet védelmére szólít fel bennünket, a fák megvédésére, az állatok megóvására, és természetesen a környezetvédelemre. A pedagógiai programunk és az éves munkatervünknek fontos része a környezettudatos magatartásra nevelés és a környezet megóvására nevelés – mondta Csombok Pálné, a tagóvoda vezetője.

A játékos feladatokat mindenki élvezte. Ennek a napnak a valódi üzenetével pedig a legtöbb kisgyermek már tisztában van.

A gyerekek az 5 állomást követően fát ültethettek az óvónénikkel, amely minden évben hagyomány az intézmény életében.


Az Aktuális napi hírei (2016-05-12 )

Tovább az archívumra